С грандиозен спектакъл детска градина „Мая“ отпразнува своя 75 годишен юбилей

Изпод тепето

Градината е известна с това, че в нея са създадени първите най-малки мажоретки в България, както и представителен гвардейски блок

В претъпканата зала в дома на културата „Борис Христов“  детска градина „Мая“ отбеляза своя 75 годишен юбилей с великолепен спектакъл, който се излъчваше на LED екран. Гвардейци посрещаха многобройните гости, дошли от цяла България, а мажоретки подаряваха юбилейни магнити за спомен. Над 170 деца, се качиха на сцената, като смениха над 30 вида сценични костюми по време на едночасовия спектакъл. Всички зрители, многократно ставаха на крака и аплодираха децата. В края на концерта, кметът на район „Южен“ – Борислав Инчев поздрави всички с емоционална реч. Специален поздрав от сцената отправиха Снежина Темелкова – началник на Представителния ансамбъл  на Въоръжените сили на Република България и Ивайло Терзиев – музикален ръководител на ансамбъла. Те поднесоха Поздравителен адрес от Бригаден Генерал Илко Йорданов – командир на Националната Гвардейска част, както и голямо пано – подарък от Гвардейците за техните малки приятели от ДГ „Мая“. Стоил Семерджиев – директор на ДГ „Мая“, изказа своите безкрайни благодарности на своя екип, а самия той получи много поздравления и пожелания.

 

Градината е известна с това, че в нея са създадени през 2001 г. първите най-малки мажоретки в България с деца от предучилищна възраст. Малко по-късно през 2006 г. е създаден първият в България футболен отбор с деца от предучилищна възраст. Неотдавна през 2015 г. е създаден представителен гвардейски блок, участвал в отговорни форуми – последно в МФСЗ "Арена Армеец" София в концерт на Националната гвардейска част по случай 6 май – Ден на храбростта и българската армия на 05.05.2016 г., припомни Стоил Семерджиев, директор на ДГ „Мая“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.