Рекордни обороти от вход за музеите в Стария град

Изпод тепето

Йордан Илиев: Много е пълно, особено в събота и неделя

Близо 2000 лева на ден от входни билети за посещение на Античния театър е достигнал оборота на Общински институт „Старинен Пловдив“ в някои дни на месец май, похвали се директорът на института Йордан Илиев.

По думите му в момента има интерес откъм посещаемост за всички обекти в Стария град. „Много е пълно, особено в събота и неделя. Има посетители и това са обороти само от вход за музеите, тук изключваме събития, отдаване под наем и мероприятия, които допълнително водят хора,“ коментира Илиев.

Той уточни, че цитирания рекорден приход е от делничен ден. Тук говорим за понеделник –спокоен работен ден. Например на 28 май е поставен абсолютен рекорд от 1800 лева за билети за вход в Античния театър.  

Продажбите на входни билети  за отделните възрожденски къщи също растат – от 300 до 500 лева на ден само за един от музеите.  „Наскоро имаше запитване дали не е скъпо  много скъп входа за къща Клианти, не е. При този билет от 10 лева къщата много се посещава,“ разказа шефът на архитектурно-историческия резерват.   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.