Подтепето

ИзПодТепето

08 Ян, 2018

Пътен знак "обикаля" улиците на Капана

Всеки ден различна улица в квартала е „регулирана“ със знак Г4

Паднал пътен Г4 „Движение само напред и надясно след знака“ от седмица "обикаля" по различни улици в Капана. Бдителни граждани се опитват да му намерят място от няколко дни. Всяка сутрин колът с кръглата синя табела се буди на различно място. За последно бе забелязан в петък вечерта на ул. "Христо Дюкмеджиев", преди това престоя ден-два на „Алцеко“. Други твърдят, че преди празниците е бил върху стълбите на необитаемо от години заведение на ул. „Георги Бенковски“, по която тече ремонт.

Въпреки че са сезирани служители на Общинска охрана и полицаите, които лепят глобите за неправилно паркиралите в Зелената зона, ефект все още няма.

Под въпрос остава и темата откъде изобщо е този знак. Дали някое кръстовище не е останало без него и не обърква движението? Въпросът виси без отговор.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

15 Мар, 2018

Болна тема: Нарушителите вече са победили

Пловдивчанинът Петър Ангелов: Защо ние останалите трябва да плащаме, за да живеят ТЕ, НАРУШИТЕЛИТЕ  

"Тази снимка е от тази сутрин - 07.03 часа от ул. "Костаки Пеев". Какво е по-необичайното? На пръв поглед нищо. Поредният "мамин син" или "наглец" или "селски тарикат", който е паркирал "скъпоценният си таралясник" така, сякаш е най-голямото съкровище на света. Не, не е това! По-лошо е!!!
Това е еманацията на безпомощността на пловдивската управа да се справи с нарушителите на закона; това е сигнал, че държавността я няма и нарушителите са по-силни от управляващите; това е маркер, който указва, че от тук, нататък спазващите закона са малцинството, което е дискриминирано от бездействието на държавата/общината, а нарушителите живеят в комфорт, защото управляващите нехаят или не ...

» повече
29 Ян, 2018

За колко време администрацията извървява 300 метра в Пловдив

До кофата за боклук - най-доброто място за съхранение на метално съоръжение общинска собственост

Вече месец никой не иска да прибере пътен знак от Капана

Три минути спокойно ходене и приблизително 300 метра разстояние. Това показва всезнаещият Google като разстояние и препоръчителен маршрут от Малката главна до ул.“Златарска“ в квартал Капана. На всеки пловдивчанин отговорът на този въпрос е пределно ясен и не е нужно да питаш търсачката как да стигнеш от т.А до т.Б в този случай. Направихме го само, за да онагледим ситуацията, тоест за да покажем на оторизираните отговорни органи колко е нужното усилие за свършването на задачата.

Това е полегналият пътен знак Г4, който стана пословичен в квартала на творческите индустрии и вече повече от месец след подаването на първия сигнал от нашия екип, че се „разхожда ...

» повече
26 Ян, 2018

Мистериозните миграции на знак Г4 в квартал Капана

Месец след като е подаден сигналът, все още никой не е дошъл да прибере или да монтира на правилното му място задължителния пътен знак

Той продължава да „регулира“ различни улици в квартала всяка седмица

Това на снимката е полегнал пътен знак Г4 - „Движение само напред и надясно след знака“. От есента на миналата година колът с кръглата синя табела, макар и да няма крака, обикаля различни улици в квартал Капана. През октомври 2017 бе полегнал върху тротоара на ул. „Георги Бенковски“, после месец и половина престоя върху стълбите на неработещо заведение на ъгъла с улица „Алцеко“. За Коледно-Новогодишните празници бе на различни локации по  "Христо Дюкмеджиев", а от две седмици е на края на емблематичната „Златарска“, с лице към паважа ...

» повече
20 Дек, 2017

В капана на паркирането

Пешеходци срещу автомобили – новата вечна война

Капана става паркинг заради счупени или липсващи колчета

Ние ги правим, те ги къртят! Горе - долу така можем да перефразираме един бивш главен секретар, но с уточнението, че става дума за антипаркинг колчетата в Капана.  

През последните години общината се опитва да създава все повече пешеходни зони в сърцето на града, а някои „граждани“ – свикнали да ходят с колите си дори до тоалетната, се борят срещу съграденото.

След преграждането на част от ул.“Йоаким Груев“ с антипаркинг колчета, за да не влизат и спират автомобили, въпросните съоръжения ежедневно дават фира. Особено това в средата на платното, което е най-близо до скобата. То е поставяно десетина пъти за последния месец и на другия ден отново ...

» повече
25 Ноев, 2017

Разрушени колчета и паркирали автомобили по „Йоаким Груев“

Новообособената пешеходна част на ул. „Йоаким Груев“ в Капана вече е с разбити антипаркинг колчета и се използва съвсем спокойно за паркиране от гражданите. Това сигнализира възмутен читател на Под тепето.

Константин Георгиев настоява да бъдат взети мерки за по-доброто укрепване на колчетата, защото те никога не са били добре фиксирани. Възмутеният пловдивчанин също така смята, че някои хора нарочно ги изкърват.

„Надявам се, че ще бъдат взети спешни мерки, защото в момента са похарчени един куп пари на данъкоплатците, за да се осъществи тази добра идея с пешеходна зона, но някои хора продължават да злоупотребяват.

Градът трябва да е на гражданите и автомобилите не трябва да бъдат приоритет и да бъдат толерирани в такива ситуации!

Мислех, че мога спокойно ...

» повече