Подтепето

ИзПодТепето

08 Ян, 2018

Пътен знак "обикаля" улиците на Капана

Всеки ден различна улица в квартала е „регулирана“ със знак Г4

Паднал пътен Г4 „Движение само напред и надясно след знака“ от седмица "обикаля" по различни улици в Капана. Бдителни граждани се опитват да му намерят място от няколко дни. Всяка сутрин колът с кръглата синя табела се буди на различно място. За последно бе забелязан в петък вечерта на ул. "Христо Дюкмеджиев", преди това престоя ден-два на „Алцеко“. Други твърдят, че преди празниците е бил върху стълбите на необитаемо от години заведение на ул. „Георги Бенковски“, по която тече ремонт.

Въпреки че са сезирани служители на Общинска охрана и полицаите, които лепят глобите за неправилно паркиралите в Зелената зона, ефект все още няма.

Под въпрос остава и темата откъде изобщо е този знак. Дали някое кръстовище не е останало без него и не обърква движението? Въпросът виси без отговор.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

20 Дек, 2017

В капана на паркирането

Пешеходци срещу автомобили – новата вечна война

Капана става паркинг заради счупени или липсващи колчета

Ние ги правим, те ги къртят! Горе - долу така можем да перефразираме един бивш главен секретар, но с уточнението, че става дума за антипаркинг колчетата в Капана.  

През последните години общината се опитва да създава все повече пешеходни зони в сърцето на града, а някои „граждани“ – свикнали да ходят с колите си дори до тоалетната, се борят срещу съграденото.

След преграждането на част от ул.“Йоаким Груев“ с антипаркинг колчета, за да не влизат и спират автомобили, въпросните съоръжения ежедневно дават фира. Особено това в средата на платното, което е най-близо до скобата. То е поставяно десетина пъти за последния месец и на другия ден отново ...

» повече
25 Ноев, 2017

Разрушени колчета и паркирали автомобили по „Йоаким Груев“

Новообособената пешеходна част на ул. „Йоаким Груев“ в Капана вече е с разбити антипаркинг колчета и се използва съвсем спокойно за паркиране от гражданите. Това сигнализира възмутен читател на Под тепето.

Константин Георгиев настоява да бъдат взети мерки за по-доброто укрепване на колчетата, защото те никога не са били добре фиксирани. Възмутеният пловдивчанин също така смята, че някои хора нарочно ги изкърват.

„Надявам се, че ще бъдат взети спешни мерки, защото в момента са похарчени един куп пари на данъкоплатците, за да се осъществи тази добра идея с пешеходна зона, но някои хора продължават да злоупотребяват.

Градът трябва да е на гражданите и автомобилите не трябва да бъдат приоритет и да бъдат толерирани в такива ситуации!

Мислех, че мога спокойно ...

» повече
03 Ноев, 2017

Бизнес и граждани в плен на Боливуд в Капана

Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили

Боливуд избра Пловдив за снимките на мащабна продукция. Още в сряда уличките в Капана бяха превзети от декори, реквизити и снимачни екипи, а днес снимките продължават.

Това предизвика смут сред местните, които дори не са предупредени. Входовете на магазини и заведения са задръстени, а Синята зона е напълно неизползваема. Дори свободното преминаване на пешеходци е невъзможно. Всичко това се отразява негативно на бизнеса в квартала, където се говори за неустойки.

Боливуд не се съобразява с никого. Огромни камиони с реквизит, кабели и удължители, тълпи от хора, ретро автомобили и дори автобус са запушили улиците ...

» повече
02 Мар, 2016

Нищо не спира автомобилите в Капана

Изтръгнаха паркинг колчетата в творческия квартал

Наглостта на автомобилистите, в някои случаи, няма равна. Макар че артистичният квартал вече не е зона, в която свободно да се движат моторни превозни средства, това не спира желаещите.

Две от паркинг колчетата, които ограничават движението на автомобилите в района, бяха изтръгнати от паважа. Това видя наш репортер. Паветата са разбутани, а две от колчетата, поставени от общината са изтръгнати. Едното от тях е преместено, а другото е изчезнало.

Факт е, че те пречат на собствениците на търговски обекти, в моментите на получаване на стока, но подобно деяние е повече от нагло. Не е ясно кой е изтръгнал ограничителните колчетата, но така нареченото „широко“ на Капана отново стана достъпно за желаещите да се повозят ...

» повече