Просяците в Пловдив еволюираха

Изпод тепето

Традиционно изглеждащ просяк лежи на пл.Римски стадион по време на откриването на фестивала Вкусът на Пловдив

След като бе забелязан от патрулната двойка, той се премести

 

Вече са добре облечени и основно са приходящи

От началото на годината контролиращите реда в града са забелязали нова тенденция – просяците под тепетата са еволюирали. За проблемното откритие съобщи кметът Иван Тотев и апелира към пловдивчани при забелязване на просяци да се обръщат към пешеходните двойки на "Общинска охрана", патрулиращи по Главната улица, в Капана и Цар-Симеоновата градина.   

В Квартала на творческите индустрии например, от началото на пролетта обикалят тройка пияни възрастни роми, които са облечени в костюми и си носят специално изработени ламинирани табели с апел за помощ. При вида на патрулиращ полицай, те сядат на близкия бордюр, скриват табелите и имитират, че им е прилошало.

По думите му броят на просещите се е увеличил, но те хора трудно се различават, тъй като са  облечени като нормални хора. „Миналата седмица имахме няколко подобни случая. По облеклото им не може да бъдат разпознати, че се занимават с подобна дейност", сподели Тотев.  Освен това, хората извършващи просия масово не били от града под тепетата, каза още той.  Имало гастрольори от Хисаря, от Пазарджик, от Кричим и други по-малки населени места.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.