Нова странна улица изникна в центъра на Пловдив

Изпод тепето

С временни знаци и временна настилка свързаха "Архимандрит Дамаскин" и "Патриарх Евтимий"

Никаква маркировка не предупреждава пешеходците за новата реорганизация

За кого е направената новата улица през тротоара?

Задънената улица "Архимандрит Дамаскин" вече излиза почти на булевард "Цар Борис III Обединител". По малко странен начин тупикът вече се свързва с улица "Патриарх Евтимий" и се ползва от всички автомобили. Малка уличка, която се ползваше за паркиране на живеещите около улицата на митрополитската църква "Света Марина" вече може да бъде достъпна директно от идващите от Тунела.

Насипана асфалтова смес качва автомобилите на тротоара, и след това е затрупала пешеходните стълби от към улица "Архимадрит Дамаскин". Автомобилите газят необезпокоявано тротоарната настилка, а самите пешеходци могат да бъдат изненадани, тъй като тротоарът необозначен вече се е превърнал в улица. За автомобилите все пак е поставен временен знак за еднопосочно движение и забрняващ спирането и паркирането. 

Вероятно реорганизацията е свързана с ремонтите на улица "Отец Паисий", които започват от 1 февруари и ще продължат поне два месеца.

Дърветата в региона пък са поредните, които ще попаднат пот ударите на "Паркове и градини", без възможност гражданите да се информират за причините за сечта. Поставени са единствено налепени с тиксо табели за предстояща санитарна сеч, без обяснение за нуждата от нея или контакти или възможност за възражения от живущите.

Чия прищявка задоволява създаването на абсолютно нерегламентираното ново автомобилно трасе, преминаващо през тротоара на, за да свърже улица "Архимандрит Дамаскин" с булевард "Цар Борис III Обединител"? На този въпрос ще се опитаме да намерим отговор утре, като, не крием, имаме първоначални предположения. Вие имате ли?

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Нищо ново в Пловдив! От години в район Север ул. ДОБРОДОЛ/до Веселото село дето го нема веке/ излиза през тротоара на БРЕЗОВСКА и много пъти съм се изправяла на спирачката! Дано Ральо Ралев го прочете това….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.