Подтепето

ИзПодТепето

31 Ян, 2018

Нова странна улица изникна в центъра на Пловдив

С временни знаци и временна настилка свързаха "Архимандрит Дамаскин" и "Патриарх Евтимий"

Никаква маркировка не предупреждава пешеходците за новата реорганизация

За кого е направената новата улица през тротоара?

Задънената улица "Архимандрит Дамаскин" вече излиза почти на булевард "Цар Борис III Обединител". По малко странен начин тупикът вече се свързва с улица "Патриарх Евтимий" и се ползва от всички автомобили. Малка уличка, която се ползваше за паркиране на живеещите около улицата на митрополитската църква "Света Марина" вече може да бъде достъпна директно от идващите от Тунела.

Насипана асфалтова смес качва автомобилите на тротоара, и след това е затрупала пешеходните стълби от към улица "Архимадрит Дамаскин". Автомобилите газят необезпокоявано тротоарната настилка, а самите пешеходци могат да бъдат изненадани, тъй като тротоарът необозначен вече се е превърнал в улица. За автомобилите все пак е поставен временен знак за еднопосочно движение и забрняващ спирането и паркирането. 

Вероятно реорганизацията е свързана с ремонтите на улица "Отец Паисий", които започват от 1 февруари и ще продължат поне два месеца.

Дърветата в региона пък са поредните, които ще попаднат пот ударите на "Паркове и градини", без възможност гражданите да се информират за причините за сечта. Поставени са единствено налепени с тиксо табели за предстояща санитарна сеч, без обяснение за нуждата от нея или контакти или възможност за възражения от живущите.

Чия прищявка задоволява създаването на абсолютно нерегламентираното ново автомобилно трасе, преминаващо през тротоара на, за да свърже улица "Архимандрит Дамаскин" с булевард "Цар Борис III Обединител"? На този въпрос ще се опитаме да намерим отговор утре, като, не крием, имаме първоначални предположения. Вие имате ли?

  • 01 Фев, 2018 | 1984
    Нищо ново в Пловдив! От години в район Север ул. ДОБРОДОЛ/до Веселото село дето го нема веке/ излиза през тротоара на БРЕЗОВСКА и много пъти съм се изправяла на спирачката! Дано Ральо Ралев го прочете това....
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

30 Ян, 2018

Два месеца без автомобили по „Отец Паисий”

Затварят движението заради ремонта на улицата от 1 февруари до края на март

„Отец Паисий” става улица без автомобили в следващите два месеца. От първи февруари се спира движението по павираната успоредна на Главната в участъка от „Криволак” и „Съборна” до „Станислав Доспевски”. Новите режими по Отеца се въвеждат заради планирания ремонт на улицата, който ще приключи на 31 март.  Затварянето на улицата е във  връзка със строително-монтажни работи  по ремонт и изграждане на тротоарни и паважни настилки. Поддържането в изправност на временната сигнализация е задължение на фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко” ООД.

» повече
29 Ян, 2018

Разширяват и облагородяват улица „Отец Паисий“ за пешеходци, махат грозните паркинги до Археологическия подлез

Прибират кофите за боклук под земята

Тротоарите на улица „Отец Паисий“ ще бъдат разширени за пешеходно движение. Работата започва до броени дни, съобщи кметът Иван Тотев. Диагоналното паркиране ще бъде прекратено като практика и там вече ще се паркира само успоредно на движението. Така ще се освободи повече място за пешеходци. Самата паважна настилка ще бъде пренаредена, за да е по-равна и щадяща автомобилите.

Голяма промяна ще претърпи и зоната от улица „Патриарх Евтимий“ до хотел Одеон и Артнюз кафе. Без да се затваря напълно движенето, там ще се ограничи максимално паркирането, като разрешителни за влизане ще се издават само за зареждане от търговци и на местните живущи, които имат нужда. 

От 1 април ще бъде развален и договорът за ...

» повече