На ул.“Отец Паисий“ всички са гневни – изскочи нещо голямо

Изпод тепето

Археологически находки до частната кооперация, при чийто строеж излязоха останки от римска баня, блокираха работата отново

Ремонтиращият се участък вече е опасен за преминаване

Пророчеството на археолозите, че „страшното предстои“ по време на втория етап от ремонта на култовата улица „Отец Паисий“ се сбъдна. При изкопни работи в участъка от ул. "Станислав Доспевски" до ул. "Доктор Вълкович" се появиха нови археологически структури.  

Във вторник след обяд започна копаене точно пред строежа на ул. "Отец Паисий" 11, където преди близо две години събориха сграда паметник на културата и в последствие в съседство бяха открити останки от римски терми, които инвеститорът заля с бетон. И както се очакваше от археолозите именно там се появиха нови находки.

Около дупката се тълпят живеещите и работещите наоколо, цъкат с език и разпитват какво се случва. Това пък изнервя работещите на обекта.

„И ние сме изнервени. Това нещо няма край! Вижте какви дупки има под тротоара на магазина ми,“ разказва собственик на златарско ателие. Пешеходният участък от към нечетните номера виси застрашително във въздуха на няколко места, зеят и отворени ями. „Цяла сутрин ги молих да сложат ленти, за да не се преминава. Една жена падна пред мен,“ негодува търговецът и пита как ще дойдат абитуриентите да пазаруват.

Археолозите също не са спокойни, около тях се трупат собственици и служители от търговските обекти и надничат към ямата. „Момче, къде отиваш? Тук е опасно,“ улавя археолог Мая Мартинова ученик с раница, който се опитва да мине зад гърба ѝ. Екипът, който трябва да разкрие и проучи новоизлезлите структури, е стъпил върху тротоар, който буквално виси във въздуха и вече е наклонен. Там където ще трябва да разриват всичко е мокро, защото отново има обратни води от сградите. Този път са подготвени с „възглавнички“ за градинари, които ще пъхат под коленете си докато разравят земната маса.

Друга група от работници на обекта по-надолу също е гневна, защото това е поредното забавяне за изпълнение на проекта и не е ясно кога ще могат да продължат с инвестиционните намерения.   

Още по-гневни са служителите на инкасото от близката банка. Те вече нямат достъп до гаража за охраняваните коли, налага се да се разхождат с пълни торби наоколо.

Някак сърдито изглежда и старата уазка на екипа на „Драгиев и ко.“ – липсва ѝ веселият надпис „Пакостници“. Той е обелен след нашата статия Пакостници оправят улиците на града (СНИМКИ), разбра репортерът на Под тепето. Явно собственикът на дружеството или някои от началниците на обекта няма чувство за хумор и не е разбрал, че всъщност репортажът за ретро буса, който вози най-важното за ремонтите на пловдивските артерии, е положителен.

Споделете ни във:

5 коментара

  1. Изкача голямо нещо. По нагоре по Съборна, срещу Св. Богородица, един голям багер огромна дупка е направил, някаква антична стена се е появила, ама това няма кой да го отрази…

  2. Trotoarite i veloalejata na savsem skoro rekonstruiranijat “ V. Aprilov“ i koleloto na „L. Karavelov“ zapochvat da propadat. Grazhdani VNIMAVAJTE da ne vi pogalne tam zemjata. Ot Obshtinata njama reakzija!!!!!!

  3. Не копайте в центъра, щото после десетилетия ще ви са нужни за да построите и една външна тоалетна. По-добре в старите къщи, че законите за археологическите ценности ще ви разкатаят. Ако ви емнат и от мафията на протестърите псевдоисторици и майна архитектите, тогава единственият път е да се гръмнете сами, щото тия „терористи“ никога няма да ви оставят. Тия същите от години водят кървава война с кмета и Общината, а вас направо ще ви унищожат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.