Подтепето

ИзПодТепето

29 Мар, 2017

Конюшните на Царя имат нов стопанин

Завършил е търгът за култовото място в сърцето на Стария град

Не става ясна концепцията за развитието на откритото пространство

Конюшните на Царя имат нов стопанин. Това се разбра днес, след като Под тепето се позаинтересува отново по темата. Информацията дойде от кмета Иван Тотев. Той подчерта, че търгът за култовото място в сърцето на Стария град е минал и има победител. Но не успя да посочи кой е той. Градоначалникът си спомни само, че е подписвал документи за стопанисването на обществената тоалетна, чието поддържане е част от ангажимента на новия наемател. Не става ясно още каква е концепцията за развитието на откритото пространство. Със сигурност ще има заведение, но дали отново Конюшните ще приемат културни събития, както това се случваше цели две десетилетия, не се разбра. По спомен на кмета, културните събития са заложени в условията на търга и такива ще се случат тази година. Той заяви, че лятото там няма да е нулево.

Към този момент в зеления оазис в архитектурния резерват не се случва нищо. Той пустее. Няма никаква индикация, че някой е взел под наем общинския имот и ще започва да го работи. Пловдивчани обаче очакват да се върнат на Конюшните това лято, след като миналия топъл сезон те не функционираха. Припомняме, че през 2016 г. изтече 20-годишната концесия, след което общината обяви процедура за отдаване под наем.   

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

13 Юни, 2018

Куиз „Европа и Европейски съюз“ в Конюшните в Стария град

Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт

Областен информационен център (ОИЦ)-Пловдив кани на първия по рода си майсторски куиз на тема „Европа и Европейски съюз“. Събитието ще се състои на 13.06.2018 г. (днес) от 21:00 ч. в Конюшните на царя (ул. „Съборна“ №40) в гр. Пловдив. Организатор на инициативата е Областен информационен център-Пловдив.

Участниците ще бъдат групирани в отбори между 3 и 8 човека. Те ще проверят знанията си по темата в общо 5 кръга. Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт и други. В зависимост от резултатите и класирането, участниците ще получат различни награди, осигурени от ОИЦ-Пловдив.

» повече