Изграждат тротоарите по „Отец Паисий”

Изпод тепето

Разшириха зоната за пешеходци с около 30 см.

Започна изграждането на тротоарите по улица „Отец Паисий”. Положена вече е първата каменно-павирана настилка в дясното „платно” за пешеходци в посока Джумая джамия, в горната част на улицата. На обекта се работи дори по време на дъжд, което ни дава надежди скоро вече да имаме нормални условия, защото ще ни загинат бизнесите,  коментираха търговци. Превърнахме се в хигиенисти- клиенти не минават, а ние по цял чистим от калта, допълват картината те.

Както се вижда от снимката, тротоарът е разширен с около 30 сантиметра. Пространството за пешеходците печели пред мястото за паркиране на автомобили. След ремонта колите ще спират успоредно на тротоарите, като общия брой клетки от Синята зона по „Отец Паисий” ще намалее значително.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Разширили са ги с 30 см, после с колчетата ще ги стеснят с 60. Важното е, че и уличното платно ще го стеснят с 2 по 30 см и вече няма да се спира диагонално, а успоредно. Така паркоместата на единствената улица покрай Главната ще станат наполовина. И този ремонт, като всички други – стеснени булеварди, умни светофари, кръгови, велоалеи по средата на тротоарите, носят отпечатъка на тотевата глупост.

  2. … сега да видим дали ще се научат в Пловдив как се прави „софийски гараж“. Много мъка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.