Подтепето

ИзПодТепето

27 Мар, 2018

Изграждат тротоарите по „Отец Паисий”

Разшириха зоната за пешеходци с около 30 см.

Започна изграждането на тротоарите по улица „Отец Паисий”. Положена вече е първата каменно-павирана настилка в дясното „платно” за пешеходци в посока Джумая джамия, в горната част на улицата. На обекта се работи дори по време на дъжд, което ни дава надежди скоро вече да имаме нормални условия, защото ще ни загинат бизнесите,  коментираха търговци. Превърнахме се в хигиенисти- клиенти не минават, а ние по цял чистим от калта, допълват картината те.

Както се вижда от снимката, тротоарът е разширен с около 30 сантиметра. Пространството за пешеходците печели пред мястото за паркиране на автомобили. След ремонта колите ще спират успоредно на тротоарите, като общия брой клетки от Синята зона по „Отец Паисий” ще намалее значително.

  • 27 Мар, 2018 | Ха ха ха
    ... сега да видим дали ще се научат в Пловдив как се прави "софийски гараж". Много мъка!
  • 27 Мар, 2018 | Арх
    Разширили са ги с 30 см, после с колчетата ще ги стеснят с 60. Важното е, че и уличното платно ще го стеснят с 2 по 30 см и вече няма да се спира диагонално, а успоредно. Така паркоместата на единствената улица покрай Главната ще станат наполовина. И този ремонт, като всички други - стеснени булеварди, умни светофари, кръгови, велоалеи по средата на тротоарите, носят отпечатъка на тотевата глупост.
  • 27 Мар, 2018 | ...
    1 плочка повече
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

14 Апр, 2018

Ще оцелеят ли каменните улеи по тротоара на „Отец Паисий“?

Сиенитните блокове са уникален артефакт от историята на града и пловдивчани се надяват да бъдат запазени

До дни започва ремонтът на „Отец Паисий“ в последната, най-южна част на улицата. Строителите все още не са достигнали отсечката на „Патриарх Евтимий“ – кръстовището на улицата към подлеза на Понеделник пазара и бинго Балкан. В частта около „Арт нюз кафе“ обаче вече има разлепени табелки, че от 16 април започват ремонтните дейности и се молят гражданите да не паркират в отсечката.

Освен големите правоъгълни павета, с които е застлана улицата там, изключително интересни са и редките каменни улеи за отводняване. Пловдивчани посочват уникатите като изключително редки запазени символи на градоустройствено решение – водата от улуците на къщите се излива в каменния улей и вместо да ...

» повече