Десетки чували с боклуци извадиха доброволци от брега на реката

Изпод тепето

От реката и брега бяха извадени както битови, така и строителни отпадъци

Десетки чували напълниха до ранния следобед събралите се пловдивчани на поредното почистване на река Марица, организирано от метъл бандата GRIMAZE. Музикантите, заедно с известна групичка млади момчета и момичета, се събраха на южния бряг на р. "Марица" до улица "Чардафон" към 14:30 часа. Само за около час те вече бяха събрали десетки чували с боклуци от зоната под и около моста на ВХВП (Университета по хранителни технологии).

Районът под речната стена е приятен и спокоен за разходки, но често там се изхвърлят и доста боклуци. Забелязваха се всякакви отпадъци – както битови, така и строителни.

Буйната зеленина все пак превръща зоната в много приятно място. Чистенето течеше на спокойствие под звуците на стотици птици. По крайбрежната алея имаше и хора с бинокли, които наблюдаваха водоплаващите птици, които обитават полудевствената зона. Интересна гледка близо до почистващите бяха и група възрастни, които бяха слезли с личните си автомобили до самия бряг на реката и бяха разпънали сгъваема маса, на която си бяха организирали скромен банкет. По брега се забелязваха и рибари.

Почистването обхващаше основно сухата зона и брега. Някои от боклуците, които плаваха навътре в реката, останаха недостижими за доброволците. Трудът на младежите в приятния неделен следобед безспорно е похвален. Те ще отбележат събитието и с концерт тази вечер в 21:00 часа в Bee Bop Cafe.

Турнето на метъл групата е национално. Други градове, през които Метъл за Смет 4 ще мине тази пролет, са Варна, Бургас, Пловдив, Враца, Велико Търново, Русе, София и Добрич.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.