Подтепето

ИзПодТепето

09 Ноев, 2017

Цигулката се оказа оръжие в самолет

Цигулари, китаристи, избягвайте летище Пловдив, съветва Ева Бодукова

Цигулките трябва да пътуват в самолетите без струни. Това изглежда е новата политика на някои от авиокомпаниите, научи по трудния начин талантливата лютиерка Евелина Бодукова-Марино. Заедно с Христо Маринов, тя е една от най-известните производители на струнни инструменти в Италия. При един от полетите си до България обаче става жертва на неприятна случка.

"Това е състоянието в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив (Крумово), България на път за Бергамо, Италия към дата 5 октомври с полет на Ryanair. Бяхме принудени от служителите по сигурността да свалим струните на цигулката, за да не бъдат конфискувани и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и затова потенциално опасни", това разказа Ева Бодукова-Марино. 

"Очакваме Министерство на Вътрешните работи да вземе отношение и съответни мерки по този и много подобни случаи все на Летище Пловдив при подаденият вече от нас сигнал. До тогава Цигулари, Виолисти, Виолончелсти, Китаристи и т.н.... един приятелски и лютиерски съвет, имайте едно на ум и ако можете избягвайте това летище до момента в който служителите по сигурността не покажат по-цивилизовано отношение към струнните музикални инструменти", пише тя в своя фейсбук профил.

Семейството е от Асеновград, но работят в Италия, където са изключително популярни и ценени сред интересуващите се от струнни музикални инструменти. "Под Тепето" разказа преди време тяхната впечатляваща история, която може да си припомните от статията по-долу.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

20 Ноев, 2017

Турист: Летище Пловдив, липсва ви свързаност и други работи

Супер е да има нови линии, но трябва да се поработи доста и по наземните услуги

На аеропорта  има само преминаващи „копърки“ и никой на говори английски

Туристи привличаме от цял свят, но не заради местното летище, а въпреки него. Това твърдят нашенци, които периодично пътуват по света.

Дано най-после успешен инвеститор да стъпи на аеропорта до Крумово, защото само с нови маршрути не става. Трябват и наземни услуги, възмущават се туристи.

Вижте поредния сигнал, който поучихме по темата „С Райънеър до летище Пловдив – добре! А от там с какво?!“.

Първи тест на новата линия. Респект за пилота на Райънеър, който ни приземи на втория опит, заради адска мъгла. Но иначе Летище Пловдив е тотален хаос. Никой не говори английски ...

» повече
05 Апр, 2016

Семейство Марино са сред най-добрите лютиери в света

Единствената нова виола, която е купувал Бруно Джурана, е сътворена от асеновградчаните Христо и Евелина

Двамата помагат на талантливи деца, които нямат средства за скъпи инструменти

В момента работят по виола с техен дизайн

Стефка Георгиева

Страната ни е известна с много неща- киселото мляко, чадърите, Йордан Йовчев, Христо Стоичков и Стефка Костадинова, красивите планини, привлекателното Черноморие и какво ли още не. В малката ни, но китна страна, се раждат толкова много талантливи хора, че едва ли бихте могли да си представите. Да, има ги, просто много от тях са пръснати в различни краища на света, преследвайки своите мечти и щастие. Днес ще ви разкажем именно за едно такова семейство.

Те са Христо Маринов и Евелина Бодукова. Живеят в Италия ...

» повече