Цигулката се оказа оръжие в самолет

Изпод тепето

Цигулари, китаристи, избягвайте летище Пловдив, съветва Ева Бодукова

Цигулките трябва да пътуват в самолетите без струни. Това изглежда е новата политика на някои от авиокомпаниите, научи по трудния начин талантливата лютиерка Евелина Бодукова-Марино. Заедно с Христо Маринов, тя е една от най-известните производители на струнни инструменти в Италия. При един от полетите си до България обаче става жертва на неприятна случка.

"Това е състоянието в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив (Крумово), България на път за Бергамо, Италия към дата 5 октомври с полет на Ryanair. Бяхме принудени от служителите по сигурността да свалим струните на цигулката, за да не бъдат конфискувани и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и затова потенциално опасни", това разказа Ева Бодукова-Марино. 

"Очакваме Министерство на Вътрешните работи да вземе отношение и съответни мерки по този и много подобни случаи все на Летище Пловдив при подаденият вече от нас сигнал. До тогава Цигулари, Виолисти, Виолончелсти, Китаристи и т.н…. един приятелски и лютиерски съвет, имайте едно на ум и ако можете избягвайте това летище до момента в който служителите по сигурността не покажат по-цивилизовано отношение към струнните музикални инструменти", пише тя в своя фейсбук профил.

Семейството е от Асеновград, но работят в Италия, където са изключително популярни и ценени сред интересуващите се от струнни музикални инструменти. "Под Тепето" разказа преди време тяхната впечатляваща история, която може да си припомните от статията по-долу.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.