Подтепето

Най-нови Най-коментирани Най-четени

ИзПодТепето

13 Апр, 2018

Честито: Първи ремонт на новите тротоари по улица „Отец Паисий“ (СНИМКИ)

Някое бюрократично трасе се нуждае от сериозен ремонт  

Явно обелването на надписа „Пакостници“ от служебната уазка на фирмата не върши работа

Чисто новите разширени тротоари, които бяха направени в началото на този месец от източната страна в началото на улица „Отец Паисий“, днес вече се ремонтират, видя репортер на Под тепето.

Съвсем естествено и по нашенски пренаредените павета, каменни бордюри и изравнени повърхности са разрушени и се преправят наново. Защо ли?

Разбира се, че има отговор на този въпрос и той е прост. Някъде по трасето се губи комуникацията. Този път бюрократичното трасе за ремонт е това, което води от Община Пловдив до Енергото и минава през фирмата изпълнител. Нещо не им се засекли графиците и едните взели, че направили нов тротоар преди другите да си вържат кабелите.

Е, явно обелването на надписа „Пакостници“ от служебната уазка на фирмата не върши работа.  

Припомняме, че в момента тече поредният етап от строително-монтажните работи по ремонта и изграждането на тротоарни и паважни настилки на успоредната на Главната улица в отсечката от между кръстовищата с ул. „Станислав Доспевски” и  ул. „Патриарх Евтимий". По план той трябва да приключи до края на месец април. Ако някой пак не прецака плана.

При стартирането на проекта на 1 февруари тази година кметът Иван Тотев заяви, че той ще се осъществява в рамките на три месеца.

  • 16 Апр, 2018 | Ядосан
    В тая държава само НЕКАДЪРНИЦИ работят.
  • 16 Апр, 2018 | pininfarina
    Ех, тъпанари - и сега ние ще платим този плукс 2 пъти да се прави, после нямало пари!!!
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

14 Апр, 2018

Ще оцелеят ли каменните улеи по тротоара на „Отец Паисий“?

Сиенитните блокове са уникален артефакт от историята на града и пловдивчани се надяват да бъдат запазени

До дни започва ремонтът на „Отец Паисий“ в последната, най-южна част на улицата. Строителите все още не са достигнали отсечката на „Патриарх Евтимий“ – кръстовището на улицата към подлеза на Понеделник пазара и бинго Балкан. В частта около „Арт нюз кафе“ обаче вече има разлепени табелки, че от 16 април започват ремонтните дейности и се молят гражданите да не паркират в отсечката.

Освен големите правоъгълни павета, с които е застлана улицата там, изключително интересни са и редките каменни улеи за отводняване. Пловдивчани посочват уникатите като изключително редки запазени символи на градоустройствено решение – водата от улуците на къщите се излива в каменния улей и вместо да ...

» повече
14 Мар, 2018

На ул.“Отец Паисий“ всички са гневни – изскочи нещо голямо

Археологически находки до частната кооперация, при чийто строеж излязоха останки от римска баня, блокираха работата отново

Ремонтиращият се участък вече е опасен за преминаване

Пророчеството на археолозите, че „страшното предстои“ по време на втория етап от ремонта на култовата улица „Отец Паисий“ се сбъдна. При изкопни работи в участъка от ул. "Станислав Доспевски" до ул. "Доктор Вълкович" се появиха нови археологически структури.  

Във вторник след обяд започна копаене точно пред строежа на ул. "Отец Паисий" 11, където преди близо две години събориха сграда паметник на културата и в последствие в съседство бяха открити останки от римски терми, които инвеститорът заля с бетон. И както се очакваше от археолозите именно там се появиха нови находки.

Около дупката се тълпят живеещите и ...

» повече
19 Фев, 2018

Пакостници оправят улиците на града (СНИМКИ)

Ретро бус вози най-важното за ремонтите на пловдивските артерии

Таня Грозданова

През последните два мандата в Пловдив на почти всеки ремонтиран булевард или улица, където изскочат археологически артефакти, на заден план се вижда един странен надпис – „Пакостници“.  Чете се върху предницата на лекотоварен автомобил УАЗ.   

Най-скорошната среща с бусчето е от пресния ремонт на ул.“Отец Паисий“  в сърцето на града, където "палавите" строители от „Драгиев и ко“ „разровиха“ два участъка и попаднаха на две археологически структури.

Пакостниците бяха и преди близо две години на ремонта на бул.“Васил Априлов“, когато откриха античен зид до входа на ВМИ и след като ги хокаха от НИНКН и МК, че не различават древните тухли на око, вече са натрупали опит.  

снимка: архив

снимка: архив от ремонта на бул. "Васил Априлов" през 2015-а г.

По-възрастното поколение ...

» повече
01 Фев, 2018

Новата улица през тротоара и стълбите на тупика „Архим. Дамаскин“ е за богомолци и хората от квартала

Кметът: Дано да не пречим много на богомолците с този ремонт

Отварянето на тупика е включено във временната организация на движението, обясни градоначалникът

„Трудно преминаване ще бъде там! Надявам се по време на молитви да не ги притесняват хората много. Проблем ще бъде!“ Така започна коментара си кметът на града Иван Тотев по повод въпрос на Под тепето за странната нова улица, която се появи в центъра на Пловдив и ви я показахме в сряда.

Според градоначалника, новата улица през тротоара и стълбите на тупика „Архим. Дамаскин“ е за богомолци и хората от квартала. Така донякъде ще се облекчи достъпа им в района по време на стартиралия днес ремонт на ул."Отец Паисий".

 „Три месеца ще е целият проект. Проблем ...

» повече
01 Фев, 2018

Стартира ремонтът на „Отец Паисий“, ще приключи евентуално след 3 месеца

Търговците по улицата разбрали от медиите за затварянето й

Махат едрия паваж от успоредната на Главната улица, отива в Тютюневия квартал

Шофьорите на коли със специален режим за инкасова дейност бяха сред изненаданите от старта на ремонтните дейности по ул.“Отец Паисий“ днес. Успоредната на Главната павирана улица осъмна със заграждения и предупредителни ленти, а целият район около нея е с нова организация на движението.

Търговците по улицата наизлязоха пред вратите на магазините си, за да наблюдават първата копка, която кметът Иван Тотев направи с кирка в подножието на улица „Съборна“. Хубава е тази работа, трябва тези вековни улици да се поддържат, но това ще е убийствено за нашата дейност, коментираха пред наш репортер собствениците на магазин за бижута. Съседите ...

» повече