Подтепето

ИзПодТепето

13 Апр, 2018

Честито: Първи ремонт на новите тротоари по улица „Отец Паисий“ (СНИМКИ)

Някое бюрократично трасе се нуждае от сериозен ремонт  

Явно обелването на надписа „Пакостници“ от служебната уазка на фирмата не върши работа

Чисто новите разширени тротоари, които бяха направени в началото на този месец от източната страна в началото на улица „Отец Паисий“, днес вече се ремонтират, видя репортер на Под тепето.

Съвсем естествено и по нашенски пренаредените павета, каменни бордюри и изравнени повърхности са разрушени и се преправят наново. Защо ли?

Разбира се, че има отговор на този въпрос и той е прост. Някъде по трасето се губи комуникацията. Този път бюрократичното трасе за ремонт е това, което води от Община Пловдив до Енергото и минава през фирмата изпълнител. Нещо не им се засекли графиците и едните взели, че направили нов тротоар преди другите да си вържат кабелите.

Е, явно обелването на надписа „Пакостници“ от служебната уазка на фирмата не върши работа.  

Припомняме, че в момента тече поредният етап от строително-монтажните работи по ремонта и изграждането на тротоарни и паважни настилки на успоредната на Главната улица в отсечката от между кръстовищата с ул. „Станислав Доспевски” и  ул. „Патриарх Евтимий". По план той трябва да приключи до края на месец април. Ако някой пак не прецака плана.

При стартирането на проекта на 1 февруари тази година кметът Иван Тотев заяви, че той ще се осъществява в рамките на три месеца.

  • 16 Апр, 2018 | Ядосан
    В тая държава само НЕКАДЪРНИЦИ работят.
  • 16 Апр, 2018 | pininfarina
    Ех, тъпанари - и сега ние ще платим този плукс 2 пъти да се прави, после нямало пари!!!
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

31 Май, 2018

Ремонтът на ул.“Отец Паисий“ срина цената на диамантите (СНИМКИ)

Продават ги на промоция с 40% отбив

Очаква се идната седмица кметът ще реже лентата на обекта

Извиняваме се на гражданите за причиненото неудобство! Това казва в началото на всеки ремонт на улица, булевард или отсечка градоначалникът. Според учебниците по PR това е правилен подход.

С окъснелия ремонт на улица „Отец Паисий“ извиненията дойдоха малко множко, ама имаше защо. Невъзможността за зареждане, липсата на пешеходен поток, спад в оборотите на търговските обекти, многократното спиране на водата, разходките с боклука до далечни дестинации, поредната археологическа находка и т.н., и т.н. Все неща, с които съвременния пловдивчанин е свикнал.

Днес обаче репортер на Под тепето се натъкна на поредния ефект от проточилото се затваряне на улицата, който глобално погледнато е ...

» повече
04 Май, 2018

Чистота обяви обществена поръчка за подземни контейнери за 70 000 лева

Има само 4 дни за подаване на оферти

Фирмата ще трябва да разкопае новите тротоари по Отец Паисий и пак да ги възстанови

Обява за обществената поръчка на ОП „Чистота“ за дългоочакваните подземни контейнери е публикувана днес по обяд. Поръчката е за доставка и монтаж на осем броя подземни контейнери на обща прогнозна стойност 70 хиляди лева.  

Припомняме, че първоначалната идея на управата на града за поставяне на такива кошове за боклук по ул. „Отец Паисий“ претърпя модификация, тъй като се оказа, че стандартните контейнери за вграждане не могат да влязат в габарита на тротоара на ул. „Отец Паисий“.

Срок за подаване на офертите е 11 май, което означава, че има само 4 работни дни за това. Отварянето им е ...

» повече
14 Апр, 2018

Ще оцелеят ли каменните улеи по тротоара на „Отец Паисий“?

Сиенитните блокове са уникален артефакт от историята на града и пловдивчани се надяват да бъдат запазени

До дни започва ремонтът на „Отец Паисий“ в последната, най-южна част на улицата. Строителите все още не са достигнали отсечката на „Патриарх Евтимий“ – кръстовището на улицата към подлеза на Понеделник пазара и бинго Балкан. В частта около „Арт нюз кафе“ обаче вече има разлепени табелки, че от 16 април започват ремонтните дейности и се молят гражданите да не паркират в отсечката.

Освен големите правоъгълни павета, с които е застлана улицата там, изключително интересни са и редките каменни улеи за отводняване. Пловдивчани посочват уникатите като изключително редки запазени символи на градоустройствено решение – водата от улуците на къщите се излива в каменния улей и вместо да ...

» повече
14 Мар, 2018

На ул.“Отец Паисий“ всички са гневни – изскочи нещо голямо

Археологически находки до частната кооперация, при чийто строеж излязоха останки от римска баня, блокираха работата отново

Ремонтиращият се участък вече е опасен за преминаване

Пророчеството на археолозите, че „страшното предстои“ по време на втория етап от ремонта на култовата улица „Отец Паисий“ се сбъдна. При изкопни работи в участъка от ул. "Станислав Доспевски" до ул. "Доктор Вълкович" се появиха нови археологически структури.  

Във вторник след обяд започна копаене точно пред строежа на ул. "Отец Паисий" 11, където преди близо две години събориха сграда паметник на културата и в последствие в съседство бяха открити останки от римски терми, които инвеститорът заля с бетон. И както се очакваше от археолозите именно там се появиха нови находки.

Около дупката се тълпят живеещите и ...

» повече
19 Фев, 2018

Пакостници оправят улиците на града (СНИМКИ)

Ретро бус вози най-важното за ремонтите на пловдивските артерии

Таня Грозданова

През последните два мандата в Пловдив на почти всеки ремонтиран булевард или улица, където изскочат археологически артефакти, на заден план се вижда един странен надпис – „Пакостници“.  Чете се върху предницата на лекотоварен автомобил УАЗ.   

Най-скорошната среща с бусчето е от пресния ремонт на ул.“Отец Паисий“  в сърцето на града, където "палавите" строители от „Драгиев и ко“ „разровиха“ два участъка и попаднаха на две археологически структури.

Пакостниците бяха и преди близо две години на ремонта на бул.“Васил Априлов“, когато откриха античен зид до входа на ВМИ и след като ги хокаха от НИНКН и МК, че не различават древните тухли на око, вече са натрупали опит.  

снимка: архив

снимка: архив от ремонта на бул. "Васил Априлов" през 2015-а г.

По-възрастното поколение ...

» повече