Изпод тепетоМненияНовини

Швейцарски пътуващ театър обучава български актьори

Творчески работилници за български актьори обединени от мотото „Идентичност, произход и „Одисея“ започват днес в СКЛАД – новото място за култура в Тютюневия град. Те се организират от швейцарския пътуващ театър Les arTpenteurs, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и ще продължат до 9 ноември.

Работилниците са част от проект „Пловдив Каравана“, който през 2019 година ще събере 13 творчески компании от Белгия, Франция, Италия и Швейцария в града на тепетата. Участниците в тях провеждат физически и вокални тренировки и изследват идентичността чрез снимки и песни. Българските актьори се превръщат в екскурзоводи и също както в туристическа обиколка, те представят на публиката епични моменти и живи картини от приключенията на Одисей.

Швейцарският пътуващ театър Les arTpenteurs е под ръководството на Шантал Бианки и Тиери Крозат. Основната му цел е насърчаването на културно посредничество с местното население и актьори. Той е достъпен, популярен и ангажиран, като съчетава маски, поезия, музика и хумор.

През следващата година, компаниите участници в „Пловдив Каравана“ ще направят пътешествие от родните си места до Европейската столица на културата пеша, с коне, велосипеди или камиони. Тук от 1 до 10 юни 2019 г. ще създадат три големи артистични лагера – в квартал Тракия, Столипиново и Гребната база. Повече от 200 творци, техници и арт хроникьори ще пристигнат, за да споделят своето изкуство с гостите и жителите на град Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина