Подтепето

Ботев Пд

25 Юни, 2014

Любо Пенев иска трима нови в Ботев, не назова имената им

Млад треньор съм- искам ежедневна работа, обясни съвместяването на длъжностите наставник на Ботев и национален селекционер той

Специалистът мъмри журналист за звънящ телефон по време на пресконференцията  

Интересно започна днешната първа пресконференция на Любослав Пенев, с която той дебютира пред пловдивските медии като треньор на Ботев Пловдив. Появата му на базата в Коматево въведе и нови правила в работа с медиите. Фотографи и оператори застават на специални позиции в медийната зала. Телефоните също са нежелателни. Дори се получи лек конфуз, когато на един от фоторепортерите му звънна мобилния. Хайде да се уважаваме, а. И аз мога да дойда с телефона тук пред вас, смъмри го Любо Пенев. С което даде заявка, че ще има сериозни ред и дисциплина в отбора като цяло.

На въпрос за поставените от ръководството цели той отговори така: Целите си ги поставям аз. А именно- винаги гоня най-доброто. Не скри, че за краткия период с Ботев е доволен от видяното. Обеща добри резултати и поводи за радост.

Очаквахме лесни противници за Лига Европа, така и стана. Но не подценяваме никой от съперниците, подчерта дебело Пенев и даде за пример случващото се на световното в Бразилия, в което фаворитите окапват като круши.

Вече съвместявам функциите си на национален селекционер и треньор на Ботев Пловдив. Няма никаква промяна за мен. Мога да осъществявам и двете длъжности. Аз съм млад треньор и ми липсваше ежедневната работа. Имам сили да за този тип работа на двете позиции, коментира той.

И допълни, че няма да прибързва да се разделя с футболисти. Той е решил да праща в дубъла тези, които имат да наваксват в подготовката. За нови играчи той не пожела да говори. Когато имаме имена- ще ви кажа. Имам интерес към трима, но няма да разкривам имената им, нито постовете им, за да не вкарвам напрежение и стрес в отбора, разкри Любослав Пенев.

Мнението му за развитието на българския футбол с по-малко чужденци и акцент на школите не се е променило, въпреки че в Ботев завари предимно „вносни” играчи. За един ден нещата не могат да се променят. Те така са установени. Това може да се промени в близко бъдеще, а не отведнъж. Имаме страхотни талантите по школите,  но трябва време. Няма как да се лиша от услугите на един добър футболист с чужд паспорт и да ощетя отбора и резултатите му, за да налагам млади играчи, каза Пенев. И пожела на феновете да са заедно в тима и в добро, и в лошо.

После даде зелен светофар за нов договор с Иван Цветков. А отсъствието от днешната тренировка на Хамза новият треньор обясни с документите, които нападателят си урежда в Тунис.  

  • 03 Юли, 2014 | awesome seo
    lO2Nqp Enjoyed every bit of your blog post.Really thank you!
Още от рубриката "Ботев Пд"

Подобни новини