Подтепето

Ботев Пд

23 Мар, 2015

Цветан Василев развя бялото знаме, оттегли се от Ботев

Акциите му преминават в ръцете на феновете

Жълто-черните превърженици: Няма да забравим хората, които се опитаха да спрат израстването на нашия клуб

Банкерът в изгнание Цветан Василев развя бялото знаме и се оттегли от Ботев. В емоционално обръщение от Сърбия бившият вече благодетел на канарчетата заяви, че прекратява взаимоотношенията с клуба и предава акциите в ръцете на фенското сдружение, което вече веднъж мина през ада, но възроди жълто-черния тим. С обявеното днес решение в тима вече се търсят нови финансови донори, които да подпомогнат футболния сезон и грандиозният проект със стадион Христо Ботев.

Ето и пълният текст на декларацията на Василев:
Скъпи приятели,
Повече от девет месеца продължава драмата около КТБ, организирана от определен политико-икономически кръг и осъществена със силата на държавната машина. Икономическите и социалните последствия, за които предупреждавах от самото начало, са изключително сериозни. И всичко това, за да се удовлетвори алчността на една шайка, която очевидно е изгубила основните си източници на обогатяване.
През всичкото това време таях надежда, че те ще намерят сили да признаят грешката си, за да направим пораженията по-малки. Уви! Това не само не се случи, но под знамето на „защита на обществения интерес“ и с активната роля на днешното правителство и парламентарно представените политически сили, щурмът към придобиване на работещите и все още не контролирани от шайката активи, навлезе в решителна фаза. Фрапантно доказателство за това е отказът на Виваком, под диктовката на представляващите само себе си братя Велчеви, да подпише анекс към договора за спонсорство на отбора за 2015 година.
В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мене, са анатемосвани и поругавани.
Осъзнавайки всичко това и съобразявайки се с реалностите, реших, че най-добрият начин да Ви помогна на този етап е, като оставя нещата във Ваши ръце! Звучи тъжно, но повярвайте ми, че това е дълго обмисляно и много, много тежко взето решение. Аз разговарях с господин Веселин Бушев и той се съгласи, че най-добре е да бъдат прехвърлени безвъзмездно притежаваните от Инфраструктура АД акции в Ботев АД на Вашето сдружение, уважаеми фенове! Убеден съм, че придобивайки контрол над любимия клуб, Вие, скъпи приятели, ще намерите най-добрия начин със сила, воля и непоколебимост да излезете от неимоверно трудната ситуация. Господин Бушев изрази готовност да продължи да помага в рамките на възможностите си.
Скъпи приятели,
Съжалявам още веднъж, че не успях да завърша започнатото. Но Вие не се предавайте, продължете борбата!  Аз ще следя внимателно събитията и при всяка открила се възможност ще продължавам да помагам с каквото мога.
Горд съм, че макар и за кратко, бях част от легендата „Ботев“! Благодаря Ви за многото щастливи мигове, които ми доставихте! Кураж и напред!

От своя страна жълто-черните привърженици му отговориха със своя декларация:

Ние феновете на най-стария футболен клуб в България - Ботев Пловдив искаме сърдечно да благодарим на Цветан Василев за това, че повярва в нас. За огромните инвестиции, които направи в нашия любим клуб, нещо което никой не направи през последните 30 години. За базата, за стартирането на огромния проект -  Стадион "Христо Ботев" (въпрeки, че по ирония на съдбата остана недовършен), за десетките играчи, за школата...
За това, че заедно преодолявахме препятствие след препятствие и ставахме по-силни и по-силни. За това, че възраждането ни започна от "В" група и заедно извървяхме пътя до крачка от елиминирането на Щутгарт в Лига Европа. За това, че заедно първи влязохме в 100-годишнината на българския футбол. И всички се страхуваха от нас и поставяха Ботев и феновете му там, където винаги сме се стремяли да бъдем.
Но така се раждат истинските, силните мъже. Ние не обичаме посредствеността, никога не сме се примирявали с нея и сме го изразявали по стадионите. Казвали сме си грешките в очите, но винаги сме стояли от едната страна, тази на Ботев Пловдив. Винаги сме се стремяли да мачкаме и ще продължаваме да мачкаме. Ще се борим до последен дъх, в името на Ботев и на Пловдив. Няма как да е по-различно.
Нека това да се знае от всички, които застанаха на пътя на Цветан Василев и които направиха всичко възможно да спрат израстването на нашия любим клуб. Това няма да го забравим!
ПФК Ботев Пловдив и феновете му са орисани да се справят с непрестанни трудности. При нас досега не е било възможно всичко да е перфектно или да нямаме грижи дори само за обезпечаването на клуба ни. Винаги сме били мразени "отгоре". Десетките подарени титли на Левски и ЦСКА за сметка на в пъти по-добрия спортно-технически пловдивски колос, в редица от първенствата на "А" група, са доказателство за това. Ботев рядко излиза, дори в редовен мач от "А" група, в битка само срещу противниковия отбор.
И този път няма да сведем глава, защото ние сме Ботев - отборът на Пловдив.
Благодарим на Цветан Василев и му пожелаваме здраве и сила, за да не престава да се бори, никога.
Знайте, че името ви вече завинаги е записано в 103 годишната "жълто-черна" славната история.
Само Ботев!

Няма направени коментари
Още от рубриката "Ботев Пд"

Подобни новини