Подтепето

Забравеният град

10 Апр, 2018

Втори месец без реакция от Община Пловдив за строителството на "Баухаус"-къщата на тепето

Втори месец няма отговор от Община Пловдив до главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" към Министерство на културата във връзка със строителните дейности на "Баухаус"-къщата на Стайнови на Таксим тепе. Активностите там започнаха още в края на 2017 година, като в началото сградата само се обезопасяваше. В последствие видимо започнаха строителни дейности и тъй като сградата е културна ценност от местно значение, бе направена проверка от Инспектората. Както през февруари месец писахме проверката, уповавайки се на съответната законова рамка, е разпоредила Община Пловдив да следи и да отговори дали има строителство на обекта.

Близо 2 месеца по-късно все още няма отговор от страна на местната администрация към Министерство на културата. Общината би трябвало да информира Министерството какви точно са дейностите и да се установи в какви рамки е строителството. Институциите трябва да установят дали става дума за незаконно строителство върху обект-културно наследство. За момента притесненията са, че сградата се надстроява и последният етаж се разширява. Във всеки случай в Министерството на културата не е внасяна документация за консервационна или реставрационна дейност, научи KAPANA.BG. Дали в действителност става дума за незаконно строителство ще се разбере в скоро време.

  • 11 Апр, 2018 | Арх
    Интересно е, кой е архитектът простак?
  • 11 Апр, 2018 | LYUBEN
    Тя както е тръгнала да набъбва тази къща може и по-голяма от Альоша да стане!
  • 10 Апр, 2018 | Майна
    Хайде стига вече сте се занимавали с имотите на хората бе ...” любимата на пловдивчани къща “ Това да не ви е Альоша , наглеци
Още от рубриката "Забравеният град"

Подобни новини