Втори месец без реакция от Община Пловдив за строителството на „Баухаус“-къщата на тепето

Забравеният град

Втори месец няма отговор от Община Пловдив до главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" към Министерство на културата във връзка със строителните дейности на "Баухаус"-къщата на Стайнови на Таксим тепе. Активностите там започнаха още в края на 2017 година, като в началото сградата само се обезопасяваше. В последствие видимо започнаха строителни дейности и тъй като сградата е културна ценност от местно значение, бе направена проверка от Инспектората. Както през февруари месец писахме проверката, уповавайки се на съответната законова рамка, е разпоредила Община Пловдив да следи и да отговори дали има строителство на обекта.

Близо 2 месеца по-късно все още няма отговор от страна на местната администрация към Министерство на културата. Общината би трябвало да информира Министерството какви точно са дейностите и да се установи в какви рамки е строителството. Институциите трябва да установят дали става дума за незаконно строителство върху обект-културно наследство. За момента притесненията са, че сградата се надстроява и последният етаж се разширява. Във всеки случай в Министерството на културата не е внасяна документация за консервационна или реставрационна дейност, научи KAPANA.BG. Дали в действителност става дума за незаконно строителство ще се разбере в скоро време.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Втори месец без реакция от Община Пловдив за строителството на „Баухаус“-къщата на тепето

  1. Хайде стига вече сте се занимавали с имотите на хората бе …” любимата на пловдивчани къща “ Това да не ви е Альоша , наглеци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.