Подтепето

Забравеният град

06 Мар, 2014

Всяко тепе с кмет

Идеята за уредници на хълмовете узрява все повече

Кмет на всяко от тепетата в Пловдив! Тази идея даде на местната администрация гражданин по време на публичното обсъждане на бюджета в края на миналата година. С днешна дата предложението става все по-актуално и общината е на крачка от взимане на подобно интересно решение. Става въпрос за назначаване на уредник на всеки от хълмовете в града, тъй като има очевадна нужда от хора, които да следят детайлно проблемите в тези най-важни градски зони и да ги решават ежедневно.

Да, идеята за кметове на тепетата узрява все повече, потвърди пред Под тепето градоначалникът Иван Тотев. Той даде за пример тоталния ремонт на инфраструктурата на Сахат тепе миналата пролет и състоянието на хълма след зимата. Много от направеното миналата година е унищожено. Най-големи поражения са нанесли самите посетители на хълма. Има строшени пейки, новонадраскани скали, увредени чешми, счупени дръвчета. На места е нарисувана отново и Часовниковата кула навръх Дановия хълм. Поломени са и част от новите осветителни тела на тепето. Има откровена нужда от човек, който не само да решава проблемите на даденото тепе, но и да ражда идеи за съживяването му, сам да живее в него, да бъде креативен. Да е нещо средно между природозащитник, организатор на събития, PR и мениджър, дочухме още от общината.  

  • 18 Юли, 2014 | cheap backlinks
    KUQAa6 Major thanks for the blog article.Really thank you! Fantastic.
  • 06 Мар, 2014 | гот
    Много добра идея. Кмет с екип, който да стопанисва и да развива живота на тепетата! Подкрепям
  • 06 Мар, 2014 | plovdivram
    Тези, които са играли или често посещавали Сахат тепе през 80-те години на миналия век помнят бай Коста и 6-те служителки от "Паркове и градини" (Великолепната седморка :) )! Всяка тревичка, храстче, дърво, пътека, алея и пр. бяха "по конец" ... поточето - уникално... и всичко това бе поддържано ежедневно... Така че не им трябват "кметове" на тепетата... назначете им по един "бай Коста и 6 служителки"... Т'ва им трябва!!!
Още от рубриката "Забравеният град"

Подобни новини

13 Юни, 2018

Главният проблем на Дановия хълм е вандализмът (ГАЛЕРИЯ)

Кой носи отговорност за поруганото Сахат тепе?

Кметът на Централен Георги Стаменов започна проект с мерки за безопасност и облагородяване на Сахат тепе

Часовниковата кула на върха, който се извисява над Главната улица, отброява 9 удара. „Строена е през 16 век,“ разказва кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, докато катерим заедно с него и няколко души от екипа му алеите към върха на Сахат тепе.

Не е точно разходка в девет сутринта по средата на седмицата, а е обход. След него ще се набележат спешни и последващи мерки, които да допринесат за по-добрия облик на знаковия за града Данов хълм, както и за безопасността на жители и гости на Пловдив.   

Припомням му, че през 2014-а градоначалникът Иван Тотев прие идеята ...

» повече
18 Мар, 2014

Идея: Искат възраждане на автентичните бюфети на тепетата

Покрай коментарите около идеята за кмет на всяко тепе в Пловдив изплува изключително интересно предложение. Читателят ни Недялко Николов помечта в писмо да бъдат възродени старите общински бюфети на два от хълмовете- Бунарджика и Сахата. Гледам снимките от книгата на Мимо Райчев и дъхът ми спира. Неописуема красота, бленувана идилия, която мирише на Пловдив. Не можем ли да върнем това усещане на тепетата и да ги съживим по този начин?, пита г-н Николов, като придружава писмото си с два фотоса- от бюфетите на върха на Бунарджика и на Дановия хълм. Коментарът към тях е излишен- изглеждат наистина мечтателно.Идеята е реализуема. Тъй като петната от бюфетите са си там, все още са общинска собственост и при ясни и прозрачни правила ...

» повече