Всяко тепе с кмет

Забравеният град

Идеята за уредници на хълмовете узрява все повече

Кмет на всяко от тепетата в Пловдив! Тази идея даде на местната администрация гражданин по време на публичното обсъждане на бюджета в края на миналата година. С днешна дата предложението става все по-актуално и общината е на крачка от взимане на подобно интересно решение. Става въпрос за назначаване на уредник на всеки от хълмовете в града, тъй като има очевадна нужда от хора, които да следят детайлно проблемите в тези най-важни градски зони и да ги решават ежедневно.

Да, идеята за кметове на тепетата узрява все повече, потвърди пред Под тепето градоначалникът Иван Тотев. Той даде за пример тоталния ремонт на инфраструктурата на Сахат тепе миналата пролет и състоянието на хълма след зимата. Много от направеното миналата година е унищожено. Най-големи поражения са нанесли самите посетители на хълма. Има строшени пейки, новонадраскани скали, увредени чешми, счупени дръвчета. На места е нарисувана отново и Часовниковата кула навръх Дановия хълм. Поломени са и част от новите осветителни тела на тепето. Има откровена нужда от човек, който не само да решава проблемите на даденото тепе, но и да ражда идеи за съживяването му, сам да живее в него, да бъде креативен. Да е нещо средно между природозащитник, организатор на събития, PR и мениджър, дочухме още от общината.  

Споделете ни във:

3 thoughts on “Всяко тепе с кмет

  1. Тези, които са играли или често посещавали Сахат тепе през 80-те години на миналия век помнят бай Коста и 6-те служителки от „Паркове и градини“ (Великолепната седморка 🙂 )! Всяка тревичка, храстче, дърво, пътека, алея и пр. бяха „по конец“ … поточето – уникално… и всичко това бе поддържано ежедневно… Така че не им трябват „кметове“ на тепетата… назначете им по един „бай Коста и 6 служителки“… Т’ва им трябва!!!

  2. Много добра идея. Кмет с екип, който да стопанисва и да развива живота на тепетата! Подкрепям

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.