Приключи ремонтът на ар деко сградата на площад „Римски стадион“

Забравеният град

Набива се на очи различният цвят от останалата част на сградата, но като цяло ремонтът е качествен

Фасадата на ар деко сградата на Джумаята светна след сваляне на скелето, поставено преди около 3 месеца. Строителите приключиха работа през тази седмица и в последните дни премахваха помощната конструкция. Ремонтът, който премина под зорките погледи на пловдивчани, преминаващи по Главната, а и проследен от екип на Kapana.bg още от декември месец насам, е извършен много качествено, що се отнася до материалите. Всички елементи от фасадата са изработени внимателно, без фалшиви стиропорени имитации и допълващи с точност автентичния вид на сградата.

Леко се набива на очи новият цвят на издигнатата през 1924 година сграда, който е малко по-жълт от цвета от източната ѝ фасада. По време на сегашния ремонт не са сменяни и дограми на прозорците – които са автентичните дървени на почти всички етажи.

Ремонтът е извършен от същия екип, който работи и по сградата на Централна жп-гара. Напоследък по пловдивската Главна улица се извършиха няколко сравнително качествени ремонта – само преди няколко месеца завърши и ремонтът на друга ар деко сграда на ъгъла на "Доктор Вълкович" и "Александър Батенберг", в която отново са използвани внимателно автентични материали за фасадата и единственият недостатък е неподходящата цветова гама. Тенденцията да се санират и замазват детайлите по външния вид на сградите обаче изглежда вече изчезва.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Приключи ремонтът на ар деко сградата на площад „Римски стадион“

  1. Плочките, с които са облепени търговските площи на партерния етаж са най-автентични хахахахахааа

  2. 1. Превод: приключи ремонтът на сградата на Джумаята от арх. СТОЙКО Стойков каза:

    Полуграмотният текст не може да пропусне АВТОРСТВОТО, и то не е на „засл. арх“ Желязко (БУБИ) Стойков, престъпник (вж. Пощата!), а на баща му, велик сецесионист, с шадраван вътре в дневната му на Сахат Тепе. 2. Идиотски терминологии в стил „Древен ПЪК ВЕЧЕН“ (?!?) или политкоректности (Град на осем милиона години) издават КОМПЛЕКСИ, какиното; плошад ДЖУМАЯТА е; Баня ЧИФТЕ, а не „старинная“

  3. Изчаках ви доста,да си поправите заглавието,ама като не го правите,ще ви кажа,че не се пише ар деко,а ЪРТ деко,като ЪРТ стои за „ЪРТ!Овцете в хола“ 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.