Информационният център от Централна поща става кафене под върха на Бунарджика

Забравеният град

Панорамното влакче тръгва по хълма през есента

Иван Иванов

Премахнатият зарази ремонта на площад Централен туристически информационен център ще бъде качен под самия връх на Бунарджика и ще се превърне в кафене за посетителите на тепето. Това е решила общинската администрация в намеренията си да оживи хълма  сърцето на града. Панорамното влакче, което вече е закупено и бе тествано по стръмните алеи, ще качва пасажери още тази есен. Единствено трябва да бъде взето решение за цената на билетчето и да бъде намерен шофьор на атракционното возило.

Влакчето е един важен елемент, за да качим хора горе. Вторият важен елемент е обаче какво да правят там те. Хубава гледка, но не можеш да пиеш една вода. Предложихме да се определи зона за търговия от 200 квадратни метра, която ще мине през общински съвет  и за одобрение през НИНКН. Определено е място в зоната на обръщалото на бъдещото влакче под самия връх, разкри днес кметът Тотев.  

Идеята е е горе да бъде качена конструкцията на информационния център, който беше до Пощата. Той ще е под управление на „Старинен Пловдив”, които, по думите на кмета, вече имат опит с търговските обекти. Инфоцентърът ще се стане кафене. Той ще замени функцията на малкия бюфет от миналото, за който не се намери частен стопанин. Общината ще го запази и почисти, като не се отказва от идеята да търси желаещ да го разработи като кафене, въпреки двата неуспешни опита досега.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.