10 неща, които задължително да направиш в Пловдив

Забравеният град

Независимо дали сте местни или туристи има няколко неща, които според нашия екип са абсолютно задължителни, за успеете да се потопите в атмосферата на древния Град на седемте хълма

Снимка на корицата: jelev92

Независимо дали сте местни или туристи има няколко неща, които според нашия екип са абсолютно задължителни, за успеете да се потопите в атмосферата на древния Град на седемте хълма.

Затова те съветваме да грабваш телефона и да документираш с хаштаг #lostinplovdiv и да споделиш своето преживяване с единствения дигиталед гид под тепетата.

Да се присъединиш към Plovdiv Free Tour

Един от най – добрите начини да опознаеш града под тепетата за кратко време е да се присъединиш към безплатния пешеходен тур. Това ще ти помогне не само да се ориентираш из многобройните улички, но и да научиш някои интересни факти от историята на Пловдив и на забележителностите, които ентусиазираните водачи ще ти покажат. Екипът на единствения дигитален гид под тепетата също изпробва туристическата обиколка и се оказа, че не е лошо и понякога да бъдеш турист в собствения си град.

Снимка: jelev92

Да се качиш на някое тепетата и да запечаташ залеза                                               

Няма друго толкова лесно достъпно място, откъдето да виждаш като на длан красотата и величието на древния град. Там, горе, я няма шумотевицата и тълпата, а можеш да останеш сам с мислите си и емоциите, които разходката в Пловдив неминуемо ще предизвика у теб.

Да се разходиш по Главната улица и да се отдадеш на кулинарен пир по мъничката уличка „Гурко”

Пловдив е известен с това, че нашата Главна улица е най – дългата пешеходна в Европа, а ние съвсем наскоро ви разходихме и по една от най – късите улички в града под тепетата. Макар и не толкова известна с името  и впечатляваща с дължината си, улица „ Гурко” може да се „похвали” с една от най – ценните исторически забележителности в града под тепетата – древния Римски форум и Одеона, както и с още няколко красиви бижута от кутията ценности на пловдивската архитектурна история. Макар и ограничен в периметъра на няколко метра, тук може да отседнеш в бутикова обстановка – 8 1/2 Art Guest House и Villa Antica, да опиташ гурме специалитети в едни от най – добрите ресторанти в града под тепетата и да се насладиш на кафе специалитети и апетитни сладкиши в Dolce Fellini.

Да похапнеш шкембе чорба при Айлятин или в култовата кръчма „Християна” в Кючука

Казват, че шкембе чорбата е безотказно средство против махмурлук, затова след като сте направили задължителния тур по пловдивските заведения, не пропускайте да посетите някоя от известните шкембеджийници в града.

Всяко изживяване в Древния и вечен град – бъдеща Европейска столица на културата, е уникално, лично и самобитно. Какво още не трябва да пропускате, вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.