Забравеният градНовини

МК предоставя целева финансова подкрепа за консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности

Обявиха срока за кандидатстване за целева финансова подкрепа за извършване на специализирани консервационно-реставрационни дейности по недвижими културни ценности за 2020 г.  

Културното министерство обяви, че от 17 февруари в рамките на един месец до 17.03.2020 г.  може да се кандидатства за целева субсидия за консервация и реставрация на недвижими културни ценности.

Заявленията се адресират до Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ и се подават на хартиен и електронен носител в деловодството на МК.

Право на финансова подкрепа имат собственици или ведомства и организации с предоставено право на управление на недвижими културни ценности; национални, регионални и общински музеи; общини, на чиято територия е разположена недвижимата културна ценност; научни институти, извършващи специализирани инструментални изследвания, свързани с опазването на недвижими културни ценности; второстепенни разпоредители с бюджет към Министерството на културата;

С пълния текст на Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности можете да се запознаете ТУК.

Снимка: архив на Под тепето/ул. „Иван Вазов“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина