Жулиет Бинош и Жерард Депардийо на старта на „Любовта е лудост“ в Пловдив довечера

Арт

Романтичната комедия "Слънцето в нас" с любимите Жулиет Бинош и Жерар Депардийо дава старт на пловдивското издание на "Любовта е лудост" тази вечер. Кинофестивалът ще се проведе в рамките на 10 дни в LUCKY Дом на киното. В "Слънцето в нас" Жулиет Бинош играе самотна художничка, която търси смислената и истинска любов сред низ любовници с множество недостатъци. В отчаяните си опити тя дори се обръща към екстрасенс – в чиято роля ще видим култовият Жерар Депардийо. Филмът има множество награди и престижни номинации, сред които на фестивалите в Кан, Европейските филмови награди и др. "СЛЪНЦЕТО В НАС" ще може да гледаме от 19:00 часа.

Късният филм тази вечер отново ще предложи много смях в търсене на любовта. "Мистър Щайн е онлайн" ни среща с 75-годишен вдовец, който се впуска в приключения през любопитен интернет сайт за запознанства. Филмът започва в 21 часа.

Програмата на "Любовта е лудост" в следващите дни включва общо 20 заглавия от целия свят. Всеки ден до 23 септември ще може да гледаме по два филма от програмата – в 19 и в 21 часа. Сред интересните заглавия е полският "СТУДЕНА ВОЙНА", носител на "Златна палма" за режисура в Кан. Режисьор на филма е Павел Павликовски – самият той носител на "Оскар" за чуждоезичен филм ("Ида"), който разказва любовна история, която се разгръща по времето на Студената война между Изтока и Запада през миналия век.

В програмата ще можем да видим и други отличени по престижни фестивали филми. Драмата за развеждащи се родители и тяхното дете "ПОПЕЧИТЕЛСТВО" е носител на "Златен лъв", а сред подбраните филми е и друго отличено във Венеция заглавие – "ПРЕКРАСНА СТРАНА".

Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на LUCKY Дом на киното, а билети можете да откриете на сайта www.boxoffice.bg. Фестивалът е включен в културната програма на града и е подкрепен от Община Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.