Топ диджеят Залтан пуска в Пловдив днес

Арт

Топ диджеят Zaltan от Париж пуска тази вечер в Пловдив. Той е част от празничното парти на Electric Orpheus в The Space на Малката главна. Танцувалната вечер се допълва от изцяло винил сетовете на Kai FX от Висмар, Германия и Charlie от София. Разнообразна селекция и стилово многообразие в танцувалния жанр с редки издания от всички епохи и точки на земното кълбо.

Zaltan е DJ от Париж и основател на лейбъла Antinote. Той e в топ 50 на престижната световна класация на DJ-ите за 2017 година и радва почитателите на танцувалния жанр с неспирни турнета – от Австралия до Европа. През последното десетилетие Quentin Vandewalle, с артистичен псевдоним Zaltan, е отдаден изцяло на страстта си да открива редки издания на винил в танцувалния жанр от всички епохи и точки на земното кълбо. Неговите сетове са толкова разнообразни, колкото и артистите, които подкрепя и издава през лейбъла Antinote. Zaltan е известен и с участието си в култовото парижко дуо Zaltan & Top Secret и определно знае какво кара хората да се забавляват искрено. Ако сте от щастливците, попаднали на парти със Zaltan, ще се озовете в танцувален кръговрат от карибски ритми, френски прото-хаус парчета, електро… и какво ли още не, което Zaltan ще изкара от богатата си колекция.

Charlie (Иво Стоядинов) e китарист (Babyface Clan, Les Animaux Sauvages) и страстен винил ентусиаст, известен с еклектичните си сетове, предимно на 12 инчови сингли, включващи electro,obscure disco, italo, minimal wave, post punk, krautrock…

Kai FX (Kai Kaselow) присъства на европейската клубна сцена от 2005 година и е резидент диджей в клуб Klangkulisse в Йесендорф, Германия. Част от акцентите му за вечерта ще е slowmo звученето, известно в Берлин като кetahouse.

Любезен домакин на събитието е независимото пространство The Space на ул. Райко Даскалов 19. В празнично настроение и като част от идеята на форматът за достъпност до културни събития, първите 100 човека на място влизат безплатно и получават гривна с определен цвят. От там нататък входът ще е 10 лева и с гривна в различен цвят от безплатните. Бъдете навреме, общият капацитет на пространството е ограничен до 170 човека.

Събитията на Electric Orpheus са част от програмата на Пловдив 2019: Европейска столица на културата.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.