Подтепето

арт

01 Апр, 2018

Синята брада - брак без приказкаДоверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника?

"Синята брада - брак без приказка" е сайт спесифик пърформанс-инсталация с фокус върху насилието в интимния живот.

Проектът прави паралел между това тревожно явление в съвременния свят и архетипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“. По интерактивен начин, чрез директно въвличане на публиката в актьорската игра и художническата инсталация, спектакълът проблематизира високия обществен толеранс към сексистко отношение и насилническо поведение у нас (последица от криворазбрани патриархални ценности в българското общество).

Проект на Паник бутон театър, авторски спектакъл на: Ивелина Колева (актьор), Елена Димитрова (актьор), Богдана Котарева (актьор), Мила Люцканова (актьор), Ервин Тул (музика и композиция на живо), Теодора Лазарова (художник инсталация и костюми) и Василена Радева (режисьор).

Представленията ще се състоят на 4 и 5 април 2018 г. от 18 ч. и от 20 ч. В пространството на KANAPE - Vibrant Media. Спецификата на пърформанса и разпределението на публиката ограничава броя на зрителите до 30 човека на спектакъл. Молим ви да заявите вашето посещение като изпратете лично съобщение на фейсбук профила на Kapana Creative District / Капана - квартал на творческите индустрии или на мейл kapana@plovdiv2019.eu или ако предпочитате ни потърсете на тел 0877 842 426.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 Plovdiv 2019 ECOC, по ключовия проект Kapana Creative District / Капана - квартал на творческите индустрии, Фокус – Френска култура, осъществен в партньорство с Institut français de Bulgarie. Реализиран с партньорството на Animus Association Foundation.

  • 01 Апр, 2018 | ЩРЕНГ ФЕРБОТТЕН
    Да се забрани употребата на български език, на гръцки, на турски, на арменски, и най-вече на СаВЕцКИ език на територията на Града. Разстрел на място. подпис - Веса Железната от ОТРОВЕНА ИЗКУСТВЕНОСТ, собственица на Отеца (и др., мн. др.!)
  • 01 Апр, 2018 | липсва Отдел КУНСТ ПодАльошата = оти?
    Оти под идиоЦката емблема на провинциЯлнио парцал ПодАльошата като изреждат различните кошници с благинки са сложили АРТ, обаче липсва много съществен Отдел КУНСТ, а? А? Понеже американстващият спекулантин от унгарско-цигански произход Дьорд Шорош силово НАЛАГА АМЕРИКАНИЗИРАНЕ на стадото. Ето затова НЯМА "да заявите вашето посещение като изпратете лично съобщение на фейсбук профила на Kapana Creative District..."
  • 01 Апр, 2018 | Ах, сестро! Ша падна!
    "...сайт спесифик пърформанс-инсталация с фокус ..." ингилизираха Език Свещен до неузнаваемаст. А да не мислите, че го знаят всъщност селскостопанскио АЛАБАМСКИ? Тц! Ъ-ъ! ПАНИК БУТОНЪТ МУ Е ПО–ГОЛЯМ ОТ ТВОЯ, МАЙНА
Още от рубриката "арт"

Подобни новини