Синята брада – брак без приказка

Арт

Доверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника?

"Синята брада – брак без приказка" е сайт спесифик пърформанс-инсталация с фокус върху насилието в интимния живот.

Проектът прави паралел между това тревожно явление в съвременния свят и архетипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“. По интерактивен начин, чрез директно въвличане на публиката в актьорската игра и художническата инсталация, спектакълът проблематизира високия обществен толеранс към сексистко отношение и насилническо поведение у нас (последица от криворазбрани патриархални ценности в българското общество).

Проект на Паник бутон театър, авторски спектакъл на: Ивелина Колева (актьор), Елена Димитрова (актьор), Богдана Котарева (актьор), Мила Люцканова (актьор), Ервин Тул (музика и композиция на живо), Теодора Лазарова (художник инсталация и костюми) и Василена Радева (режисьор).

Представленията ще се състоят на 4 и 5 април 2018 г. от 18 ч. и от 20 ч. В пространството на KANAPE – Vibrant Media. Спецификата на пърформанса и разпределението на публиката ограничава броя на зрителите до 30 човека на спектакъл. Молим ви да заявите вашето посещение като изпратете лично съобщение на фейсбук профила на Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии или на мейл kapana@plovdiv2019.eu или ако предпочитате ни потърсете на тел 0877 842 426.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 Plovdiv 2019 ECOC, по ключовия проект Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии, Фокус – Френска култура, осъществен в партньорство с Institut français de Bulgarie. Реализиран с партньорството на Animus Association Foundation.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Синята брада – брак без приказка

  1. „…сайт спесифик пърформанс-инсталация с фокус …“ ингилизираха Език Свещен до неузнаваемаст. А да не мислите, че го знаят всъщност селскостопанскио АЛАБАМСКИ? Тц! Ъ-ъ! ПАНИК БУТОНЪТ МУ Е ПО–ГОЛЯМ ОТ ТВОЯ, МАЙНА

  2. Оти под идиоЦката емблема на провинциЯлнио парцал ПодАльошата като изреждат различните кошници с благинки са сложили АРТ, обаче липсва много съществен Отдел КУНСТ, а? А? Понеже американстващият спекулантин от унгарско-цигански произход Дьорд Шорош силово НАЛАГА АМЕРИКАНИЗИРАНЕ на стадото. Ето затова НЯМА „да заявите вашето посещение като изпратете лично съобщение на фейсбук профила на Kapana Creative District…“

  3. Да се забрани употребата на български език, на гръцки, на турски, на арменски, и най-вече на СаВЕцКИ език на територията на Града. Разстрел на място. подпис – Веса Железната от ОТРОВЕНА ИЗКУСТВЕНОСТ, собственица на Отеца (и др., мн. др.!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.