Първа изложба от проекта „Път на младите“ за 2018 година в „Бялата къща“

Арт

Проектът "Път на младите" на културен център "Бялата къща" продължава и през тази година. Проектът за 2018 година стартира на 7 февруари (сряда) с изложба на Поли Велкова, Петко Недялков и Христомир Великов. Откриването е в 18:30 часа. В следващите месеци предстоят още шест изложби.

През изминалата 2017 година над 20 млади автори от цялата страна – фотографи, художници и скулптори показаха творбите си пред пловдивската публика и я спечелиха завинаги!

Поли е "забравила" монохромните колажи от миналия октомври и сега се представя с абстрактна живопис – минималистична, но ярка, оптимистична и радостна. 

Христомир  отново се връща към любимите женски образи. Сега – година по-късно, залага и на пастелни портрети, изпълнени майсторски и носещи любовта и преклонението пред жената.

Петко Недялков за първи път гостува в Пловдив и веднага разбива стереотипите ни за дърворезбарското изкуство. Авторът е учил специалност "резба" последователно в СХУ в Трявна и НХА -София, но творбите му са неочаквано изчистени и съвременни. Има самостоятелни изложби, участия в общи и в международни симпозиуми. В "Бялата къща" Петко се представя с най-новата си фигурална композиция, както и с  минималистични пейзажи върху хартия.

Проектът „Път на младите“ подкрепя млади артисти, като им дава възможност да се представят пред широката публика в залите на културен център „Бялата къща“. През 2016 година след проведен конкурс жури от специалисти избра 25 финалисти. Те бяха представени в шест съвместни изложби през 2017 година, през настоящата година авторите ще покажат нови творби, а през 2019 година бъдат обединени всички млади творци в обща изложба. Зрителите ще могат да проследят развитието на „Младите“,  пътя и търсенията, през който минават.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.