Премиери и поредното издание на най-престижния фестивал за планинарски филми на 20-то издание на Филмови Нощи във Филипополис

Арт

7 премиерни филма и BANFF- селекцията на един от най-престижните планинарски кино фестивали в света ще могат да видят пловдивчани по време на лятната кинопанорама в кино „Орфей“

„Филмови нощи във Филипополис“ ще се проведат от 6-и до 29-и юли в Лятно кино „Орфей“ и ще предложи на киноманите в Пловдив програма от независими европейски, американски и български заглавия.

Въпреки че ще обърне внимание на фестивалното и българско кино, „Филмови нощи във Филипополис“ няма да подмине и почитателите на съвременните летни хитове. Затова в богатата програма присъстват заглавията СИКАРИО 2: СОЛДАДО – суров и честен поглед към емигрантските съдби на границата между САЩ и Мексико. Продължението на невероятния трилър “Сикарио” е с участието на Бенисио Дел Торо, Джош Бролин, Катрин Кийнър, Изабела Монър.
В програмата още са: ДРЕЙФ – от режисьора на „Еверест”, разказващ истинската любовна история по време на един от най-катастрофалните урагани в историята; КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ – събиращ звездите Даян Кийтън, Джейн Фонда и Анди Гарсия; ТАКСИ 5 и един от най-гледаните филми за последния месец – ДА ОБИЧАШ ПАБЛО със звездната двойка Хавиер Бардем и Пенелопе Круз, приключенските С КАНУ ПО АМАЗОНКА, С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ и MOUNTAIN.

Това лято за поредна година ще бъдат представени последните заглавия от най-известния и престижен планинарски кино фестивал в света – Banff Mountain Film Festival, по време на който зрителите ще могат да видят цели десет късометражни филма, покриващи спортовете планинско колоездене, ски, катерене, бейсджъмп и др.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.