Парковете в Пловдив стават открити кино салони

Арт

Екран с размерите на двуетажна сграда за кино под звездите на пет градски локации

Пловдив става поредния град, в който лятното кино ще бъде част от горещите нощи. От 25 юли до 5 август 2018 в града под тепетата ще бъдат прожектирани 10 филма на няколко изключително атрактивни локации на открито – Цар Симеоновата градина, Рахат тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и зона Плажа в коритото на река Марица.

Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и европейско кино през последните години. Ще гледаме тематичната за сезона комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев, съвсем новите ленти „Привличане” на Яна Маринова и Башар Рахал и „Революция Х”, където на екрана ще видим звездно присъствие – Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и самата Гери Никол в първата си филмова роля.

Другото българско заглавие е „Дъвка за балончета”, който ще ни върне сладките спомени от края на 80 – те и 90 –те години. В програмата са включени два испански и два френски филма – „Операция „Златна раковина” и „Племето” ще ни разсмеят в типичен испански стил, а „Да играеш мъртъв” и „Гийом, момчета, заповядайте на масата” ще ни замислят за някои от шегите на живота, с които сме се сблъсквали. Италианското заглавие е черната комедия „Перфектни непознати”, а филмовият маратон ще завърши с прожекция на руския хит „Кухня: Последната битка”.

Всички прожекции ще се осъществят в любимите на мнозина паркове в града с абсолютно свободен вход. Организаторите вярват, че за качествено кино преживяване е важен както филма, така и атмосферата, в която се гледа.

Екранът е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Прожекциите от филмовия маратон започват в 21 ч, но е добре е да заемете места по-рано. Носете си нещо за сядане, споделяйте с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите, призовават организаторите.

Проектът „Лятно кино в парка” е част от програмата на  „Пловдив – европейска столица на културата”  

Споделете ни във:

Подобни статии

2 коментара

  1. Рахат тепе е ресторант в Стария град, името на тепето е Небет – значи порта. 🙂

  2. „зона Плажа в коритото на река Марица“ -копАлето като го изритаха от Река ПЕРЛОВСКА нахлу да „социялизирва“ Марицата, да я КОМУНИЗИРВА и дори ФАШИЗИРВА. „…зона Плажа в коритото на река Марица …“ = дрън-дрън, избърши си лигите, ние пловдивчани хабер си нямаме какво означава думата „плажа“ даже с Главна Буква Плажа, или дори ПЛАЖА. ‘Оди в жабуняка сред Расови Комари -и сус!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.