Подтепето

арт

23 Сеп, 2017

ONE DANCE WEEK: Дует за човек и робот

Представлението HUANG YI & KUKA идва от далечен Тайван, за да събере в неподражаем дует на сцената един мъж, израснал без емоции, и една индустриална машина с човешки интелект. Изпълнителят Хуанг Юи и роботът KUKA сътворяват изящна демонстрация на бъдещето, или по-скоро на настоящето, в което човекът и умните машини живеят заедно.

"Да танцувам лице в лице с робот е като да се погледна в огледалото. Мисля, че открих начин да задвижа човешки емоции в роботите." – Хуанг Юи

Разработен в Германия, роботът KUKA с механична ръка е инженерно решение за нуждите на индустриалното производство. Роботът е програмиран специално от Хуанг Юи за нуждите на спектакъла, като настройките на 1 минута от хореографията на машината отнемат около 10 часа. KUKA тежи 274 кг, но заедно с постамента и стабилизиращите тежести, общото сценично тегло възлиза на 795 кг.

Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата на Тайван.Заповядайте в 19.30 часа в Дом на културата "Борис Христов".

Програмата на ONE DANCE WEEK можете да намерите тук: http://onedanceweek.com/program и в събитието ONE DANCE WEEK 2017.

  • 23 Сеп, 2017 | SOFIA DANCE WEEK
    Неудържимио вазход на Sofia Dance Week след като бе'а здъвкани и изплюти към Румелията очакваме неизбежно да са въздигне докъм шедьовара -съфмесно със албански и португалски Ортаци- "ДУЕТ ЗА ВЕЩИЦА И МЕТЛА" без кор-де-балей и без съпровод на пиано, понеже на светоноизвстния подиум на Чирпанската Народна Опера инструменто се повреди
Още от рубриката "арт"

Подобни новини

07 Мар, 2018

Кметът на Лос Анжелис е радостен, че американски танцьори идват в Пловдив

Ерик Гаркети благодари за подкрепата на Общината

Вижте пълната програма на фестивала SPOTLIGHT: USA

Кметът на Пловдив Иван Тотев е получил специални поздрави и благодарности лично от кмета на американския град Лос Анджелис Ерик Гаркети, похвалиха се от общината.  

Поводът е подкрепата, която пловдивската община оказва за провеждането на SPOTLIGHT: USA – платформа за американски съвременен танц, организирана от American Dance Abroad и ONE DANCE WEEK. Събитието, което ще се проведе от 26-и до 28-и март 2018 г. в Дом на културата „Борис Христов“ и Драматичен театър, е в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г., а генерален партньор на проекта е Фондация „Америка за България“.

„Лос Анджелис е град, изпълнен с изкуство и богата история и нашите артисти ...

» повече