Музеят, в който черпят с ликьор от рози и мастика с 12 билки

Арт

Къщата на дестилацията в Старинен Пловдив пази магията на древните рецепти за концентрати

От 2 години в Стария град на Пловдив има едно място, което не е точно музей, но не и обикновена възрожденска къща с прекрасна архитектура. Тук под формата на беседа баща и дъщеря ще ви запознаят с историята на дестилацията по нашите земи, ще ви въведат в нейните тънкости и ще ви разкажат защо този процес се счита за висш пилотаж. Задачата им  да презентират най – разнообразни типично български високоалкохолни напитки не е никак лесна, но свидетелство за успеха им са усмивките, с които всички си тръгваме от тук и приятното впечатление, което оставят за България и част от продуктите, с които сме известни по света. А най – хубавата част е, че целият разговор има и дегустационна част, в която ще опитате няколко продукта на дестилационния процес, които със сигурност ще ви зашеметят по най – хубавия начин.

Често свързваме България  с винопроизводството, но тя има традиции и в дестилацията на високоалкохолни напитки от древни времена. Те са това, което впечатлява всички посетители, тъй като за да получиш хубав дестилат, се иска майсторлък. Оказва се, че самият процес е по – скоро непознат в световен мащаб и този тип презентация е интересна не само за любителите, но дори и за тези, които идват да посетят къщата само от любопитство, или дори попадат случайно.

През последната година къщата е посетена от най – различни националности: испанци, французи, италианци, американци и всеки получава персонално внимание и личен отговор на всеки един въпрос от страна на компетентните и дипломирани технолози. Интересното е, че често идват и не само туристи, а хора с жив интерес към процеса.

Още за Тайната къща на дегустацията в Стария град вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.