Избират най-красивата градинка в Централен

Арт

Стартира фотоконкурс по темата под егидата на районния кмет Георги Стаменов с награди за всички участници

Краен срок за участие по електронен път е 23.04.2018 г.

Поводът – Цветница и Денят на Земята

До 23.04.2018 г., включително, всеки жител или гост на район „Централен“ – Община Пловдив може да вземе участие във фотоконкурса за най-красива градинка, който администрацията заедно с партньорски организации обявява по повод Цветница. Със снимки и кратка обосновка отделни лица, както и група от хора, които са работили, за да облагородят междублоково пространство, двор, мини градинки на балкони и закрити тераси могат да участват. Призът за „Най-красива градинка“ ще бъде връчен от кмета на „Централен“ Георги Стаменов през м. май, след оценка на журито: представител на отдел “Екология“ на район „Централен“, на ОП „Градини и паркове“; Светлозара Казанджиева, ПР на Регионален природонаучен музей – Пловдив и Гергана Кабаиванова, управител на Фондация LocalFood.bg.

За всеки участник администрацията е предвидила награди (разсад за цветя и градинарски ръкавици), а победителите на I-во и II-,ро място ще получат специални награди от партньорите на конкурса: ОП „Градини и Паркове“ и Биоферма за плодове и зеленчуци „Надя“. Изненада е подготвил Регионалният природонаучен музей – Пловдив, който ще изгради „хотели за насекоми“ за две от градинките-кандидати. Anglia school подарява безплатни уроци по английски като специална награда.

„Това е част от политиката на района да мотивира и помага на своите жители за опазване и развитие на зелените площи и междублоковите пространства. Обликът на местата, на които живеем е в наши ръце.“, коментира Георги Стаменов.

Целият регламент на конкурса е публикуван на www.plovdivcentral.org.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.