Италианското рок трио Kill Your Boyfriend с концерт в Пловдив на 5 декември

Арт

Италианското трио Kill Your Boyfriend ще изнесе ексклузивен концерт в България, само в Пловдив, част от източноевропейското турне на групата. Датата е 5 декември, вторник, а домакин е новият клуб под тепетата, Подлеза, който се намира на булевард Цар Борис III, в археологическия подлез, от южната страна на тунела.

Италианското рокендрол торнадо Kill Your Boyfriend са на европейско турне, за да представи пред публика последния си албум Ghosts- Призраци, издаден от  Shyrec Records през 2016 година. Ghosts не само е горд наследник и продължава традицията от предишния албум, The King Is Dead, но и естествено надгражда звука и визията на групата в прогресия от пост пънк и дарк уейв към електро поп, нойз и обратно. Един луд кръговрат от емоции и рокендрол с танцувални елементи на фона на лирика, която хапе заобикалящата ни реалност.  

Kill Your Boyfriend са сформирани през 2011 година в Тревизо, Италия от Matteo Scarpa (китара и вокали) и Antonio Angeli (барабани). Когато е на турне, дуото се превръща в трио за едно по-мащабно живо изпълнение. През последните години групата има над 80 концерта в Европа, а името им стои редом до The KVB, Zù, Zola Jesus, Civil Civic и много други. Последното издание на Kill Your Boyfriend, което също ще чуем на концерта, е сингълът Ulrich от 1 декември, 2017 година, на 7” винил през лейбъла Other Voices Records.  

Билетите за концерта са в продажба само на бара в клуб Подлеза и са на цена от 8 лева на предварителна продажба и 10 лева в деня на събитието.

 

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.