АктуалноГрадътНовини

6 000 000 лева за Кукленско шосе

Ремонтът стартира днес, 90 дни е срокът за изпълнение

Дългоочакваното реновиране на една от важните пътни артерии на Пловдив – Кукленско шосе, започна днес със символична първа копка с три кирки. Двама мъже и една дама се заеха с кирките – кметът на Голяма община Иван Тотев, райкметът на „Южен“ Борислав Инчев и представителката на фирмата изпълнител Маргарита Попиванова – изпълнителен директор на Европейски пътища.

Пътят, по който влиза и излиза от града голяма част от трафика, ще има нови асфалтови тротоари. Там ще бъде споделеното пространство между велосипедисти и пешеходци. Строителните работи ще започнат първо с подмяна на тръбите от страна на  В и К –дружеството.

Прогнозната стойност за ремонта на Кукленско шосе е 6 000 000 лева, а фирмата има 90 дни срок за изпълнение. Районният кмет Борислав Инчев призова фирмата да се работи по пътната артерия и в събота, за да бъдат спазени сроковете.

Фрезоване, биндери, платно, стабилизаране, две нови спирки на градски транспорт, подмяна на разделителния прапет и нова маркировка – изреди дейностите изпълнителен директор на Европейски пътища. Движение ще има и в двете платна, но ограничено, поясни още Маргарита Попиванова.

Реконструкцията е предвидена в участъка от ул. „Даме Груев“ до землищната граница на Община Пловдив. Ще се работи поетапно, като се  започва с участъка от ул. „Даме Груев“ до ул. „Скопие“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина