Месеци наред безплатен паркинг в центъра на Пловдив

Актуално Гласове Изпод тепето Новини

Който може – го може

Таня Грозданова  

Общинският паркинг до Голямата базилика ще бъде премахнат, обяви градоначалникът в началото на февруари т.г. Месец-два по-късно се случи. От тогава общински паркинг няма, ама нерегламентиран паркинг има.

Всеки автомобилист успял да се промуши пред „Райфайзен банк“, преодолявайки затворените улици и строителни площадки наоколо, паркира свободно за неопределено време. През деня колите там надхвърлят 40 броя, а вечер остават да пренощуват около 4-5.

Преди седмици общината обяви нов ред в квартала, след приключване на ремонтите дейности около ДКЦ-то на Понеделник пазара, а жители и работещи  наоколо възроптаха, че местата за паркиране са им по-малко в сравнение преди ремонта.

Местата за паркиране в обновената зона с контролиран достъп до поликлиниката освен това се поделят от здравното заведение и от живеещите, а те бяха свикнали на свободно паркиране там по тротоарите и в двора на поликлиниката. След ремонта са обособени и места за инвалиди.

Вярно , че и преди в квартала имаше Синя зона, но паркоместата сега наистина са по-малко. Така, че преминаването през стълби и тротоари, за да се класираш на парче от бившия платен общински паркинг си е оправдано, коментират съкварталци и работещи там. Който може – го може, отсичат.

Припомняме, че с приключване на проекта по реставрация и консервация на мозайките в Голямата раннохристиянска базилика на Филипопол, там ще има допълнително паркоместа в зоната по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. В проекта се предвижда също така паркинг за коли и две места за автобуси, който да обслужва обекта.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.