АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

7 грешки на туриста, които най-често допускаме

Снимка на корицата: Bally Club

Като граждани на света в днешно време не е необичайно да прекараш два дни за хубаво кафе и храна в Италия, да отлетиш за парти в Амстердам и след това на плаж на Френската ривиера например. Пътуваме бързо, лесно и удобно, но често понякога не се замисляме за особеностите на страната, в която отиваме. Всяка държава си има свои странности и уникалности, които могат да превърнат ваканцията ни както в прекрасно преживяване, така и тотално да ни развалят почивката.

 

Снимка: jelev92

Екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата отличи няколко от често срещаните, които независимо дали пристигате в България или пътувате извън нея, е добре да вземете под внимание:

Не проверявате мобилния и интернет плана на оператора си:

България е член на Европейския съюз и ако идвате от някоя от държавите – членки, не е нужно да променяте нищо по тарифата си. В случай обаче, че пътувате от САЩ или държава извън Европа, проверете добре офертите за роуминг и внимателно изберете подходящия план. Имайте предвид, че в повечето заведения може да ползвате безплатно интернет, така че да използвате социалните мрежи да се свързвате с близките и приятелите си.

Не си обменяте пари и разчитате само на кредитни/дебитни карти

По – голямата част от обектите, особено в централната градска част, имат ПОС терминали и може да направите картово разплащане. Все пак, имайте предвид, че някои места приемат само пари в брой. Добре е да питате предварително и да предвидите някаква сума, която да имате налична. Препоръчваме ви да обменяте пари в банка или институция, която познавате.

Посещавате и се храните само на познати места                           

Често, когато сме на почивка инстинктивно залагаме на това, което познаваме (например характерната за нашата част на света кухня) и не смеем съвсем да се слеем с местните. Е, според нас Пловдив е идеалното място, където може да се отпуснете и да не се страхувате да пробвате онези малки типично по нашенски кътчета. Не пропускайте и да опитате традиционните български ястия, които са не по – малко вкусни и ароматни от всяка една чуждестранна кухня.

Снимка: autumn_chocoholic

Пропускате музеите

Ако сте наплашени от огромните опашки, които се вият пред историческите сгради в Рим и Париж, тук поне ще ви успокоим. В България и Пловдив опашки за музеите няма, таксата за вход е изключително достъпна и няма да съжалявате за отделеното време. Особено впечатляващи за туристите ( а и за местните ) са старите аристократични домове в Старинен Пловдив, които ни поразяват с богатите орнаменти и пищната си украса и подредба. Къща „Клианти”, къща „Недкович” и Етнографския музей са само малко част от бижутата, които ще ви пренесат в друга епоха.

Прочетете повече в LOST IN PLOVDIV 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина