450 доброволци са заявили участие в откриващото събитие за 2019-а до сега

Актуално Градът Култура Новини

В момента има списък с около 1100 готови да помагат безвъзмездно през годината

10 градуса над нулата прогнозират синоптиците за 12 януари

Таня Грозданова

Общинска фондация „Пловдив 2019“ има списък с доброволци заявили, че може да се разчита на тях по време на различни събития в програмата на Европейска столица на културата, който към днешна дата наброява близо 1100 човека. Данните съобщи председателят на УС на Фондацията  и кмет на града Иван Тотев в коментар по повод Международния ден на доброволчеството , който се отбелязва днес.

„Това обаче е доста илюзорно число. Става дума за хора, които са заявили участие и със сигурност ще се включат в някакъв етап през годината. Например, за откриващото събитие има около 450, които са заявили участие.  Така че от една страна има достатъчно, но за конкретно събитие трябват още доброволци,“ коментира Тотев.

По думите му,  от една страна има достатъчно заявки, от друга – винаги трябват повече. Затова от общината и фондацията продължават да анонсират, че тече  записването за откриващото събитие.

Хубаво е, че според дългосрочната прогноза  температурата за откриването ще е около 10 градуса и се очертава подходящо време.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.