350 хиляди лева плаща данъкоплатецът за реконструкцията на участъка от Кукленско шосе, която разгневи града

Актуално Градът Новини Под ножа Разследване

Сумата е само за ремонта на западно платно на пътната артерия

Иво Дернев

Малко под 350 хиляди лева плаща пловдивският данъкоплатец за реконструкцията на Кукленско шосе само в отсечката от „Даме Груев” до „Скопие”, при това единствено за западното платно. Ремонтът на тази първа част от големия проект разгневи всички жители на район Южен заради създадения транспортен хаос. По договор с фирмата изпълнител „Европейски пътища” участъкът трябва да бъде завършен на 1 септември, за да се прехвърли техниката и работниците на кръстовището със „Скопие”, но това на този етап това изглежда напълно невъзможно.

Както по-рано през седмицата писахме, пловдивчани масово негодуват срещу темповете, с които се работи на тази така натоварена и важна за връзката с южната част на града и Родопската яка пътна артерия. Срещу действията на строителите и липсата на надзор от страна на голяма община се изказа и районният кмет Борислав Инчев, който заяви, че Кукленско шосе ще се дава като лош пример и тепърва ще се превръща в гореща тема.

Под тепето разполага с ценовото предложение, с което „Европейски пътища”, или бившата „Пътища”,  печели обществената поръчка. Общата цена на изпълнение на целия проект от „Даме Груев” до поземлената граница на община Пловдив е 6 милиона лева с ДДС, от които изпълнителят залага 10 процента печалба. Дружеството се задължава да изпълни предмета на договора, съгласно сроковете и условията, залегнали в техническото задание за проектиране, техническите спецификации, изискванията на възложителя и договора за изпълнение на обществената поръчка, при спазване на действащата нормативна уредба. Дали това се случва в  момента, всеки сам може да прецени, ако мине с автомобила си през отсечката от „Даме Груев” до „Скопие”, само 15 дни преди срока за завършването й.

В първия етап освен асфалтовата настилка, фирмата е задължена да изпълни и всичко останало- от шахти, бордюри и тротоари, до велоалеи. Само западното платно, което в момента създава главоболия на шофьорите, стойността на дейностите е точно 346,332.45 лв.

Споделете ни във:

9 коментара за “350 хиляди лева плаща данъкоплатецът за реконструкцията на участъка от Кукленско шосе, която разгневи града

 1. Днес пак на този обект имаше 5-6 човека, които стояха на сянка, а единия метеше с една метла. Никакви машини, никаква техника. До първо районно същата работа. Пътя е затворен, никой не работи.

  1. Работи ти навън при температури над 35 градуса на сянка и почти 50 на слънце.
   То е хубаво да имате претенции,но е добре и да помислите преди това.

   1. А защо разкопана всичко точно сега сигурно са очаквали температури около нулата през август.

   2. минавам ,всеки ден и псувам до девето коляно всички замесени,да ти кажа че грам не ми пука колко градуса е,защото аз също съм в същия бранш,и си правя организация на хората,да може да се работи!!! Но когато не ти пука и с 5-6 ..да не казвам какви образи се моташ и оправдаваш парите до коледа ще псувам то е ясно!!!

 2. Еми да работят през нощта или много рано сутринта да започват, но истината е, че се размотават

 3. Това всичко се случва освен заради безхаберието и некадърността на общинските служители , но и с мълчаливата подкрепа на Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, Вътрешен одит, Икономическа полиция и т.н. множество контролни органи. Впрочем ако всички институции които са овластени и мат отношение към изпълнение на сключен договор по обществена поръчка изпратят по един служител на обекта въоръжени с лопата, ще има по-голям ефект от дейността им отколкото към настоящия момент.

 4. бавно се работи за да се оправдаят изразходваните средсдтва ………иначе става и са седмица -ноооооооооооооооооо какво ещ каже народа -?

 5. Трябва да се увеличи времето на зеления сигнал на светофарите по ремонтираното платно и няма да има задръстване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.