АктуалноГрадътКултураМненияНовиниПод ножа

Ще тръгне ли АМТИИ по нов път?

Избират нов ректор на Академията тази седмица

Тази седмица е ключова за бъдещето на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”. След двумандатното спорно управление на проф. Милчо Василев, съпътствано от множество скандали и започнат, но недовършен проект за реставрация и ремонт на Жълтото училище,  Академията може да тръгне в друга, по- добра посока. И да възвърне репутацията си, която в последните години пострада сериозно.

„ За да се случи това обаче е нужно реформаторско мислене и фокусиране не в административните въпроси и междуособиците, както най-често бе досега, а в самия образователен  „ продукт”, който АМТИИ предлага. Само така ще бъдем отново привлекателни за младите хора и ще възстановим доверието в тази институция”, коментират наши източници от академичните среди. Като припомнят, че Академията бе определяна като „губещо семейно предприятие” в последните години, а случващото се във висшето училище стигна до трибуната на Народното събрание, където министърът на образованието обяви на микрофон в парламента, че там са открити куп нередности, цари шуробаджанащина, има доказателства за конфликти на интереси.

На къде ще поеме ВУЗ-а зависи изцяло от изборите в сряда. Кандидати за наследник на 70-годишния проф. Милчо Василев са проф. Костадин Бураджиев от катедра „Музикален фолклор”, проф. Тони Шекерджиева от катедра „Оркестрови инструменти и класическо пеене” и проф. Даниела Дженева от катедра „Хореография”. И тримата са зам.-ректори.

Досега пред медиите позиция по повод предстоящия вот е изпратила само проф. Даниела Дженева. Тя съобщава, че залага на академичност и ясни правила в управлението на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ като приоритети в работата си, ако бъде избрана за ректор. Ще работи още за създаване на нови специалности, които са актуални за кандидатите и отговарят на съвременните тенденции в обществото.

Надяваме се в дните до вота да разберем приоритетите и на другите двама кандидати

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. ЧРЕЗ АРОГАНТНО „…създаване на нови специалности, които са актуални за кандидатите и отговарят на съвременните тенденции…“ ОЧКВАМЕ ТАЗИ ИЗПРОШНАЛА СЕ МАГНАУРА ДА ПОЧНЕ ДА БЪЛВА ДРУГИ БЕЗРАБОТНИЦИ С „ДИПЛОМИ“ ЗА:
    =АРТаджилъци Hard / Soft mat’rial, всички …Цветове (!)=
    =ЦИРКаджийство и МАЙМУНджулуци=
    =POLE DANCing, EROTIC Massage=
    =TRANSGENDER Права И Свободи и Привилегии и Салтанати=
    ЩОМ ТАКА ИСКА „НАРОДЪТ“.
    (За Докторат Хонорис Кауза отстъпката за три бройки и повече няма да важи след Юнската Сесия, не отлагайте, член-кореспонденти на БАН, БАНи, БАНки, БАНици, БАНди! Само тук е най-изгодно! КулТурския Рашидоолу в БАН не го избраха, но ние сме добряци…)
    ====
    ДЖЕНЕВАта загуби по точки с таквози „намерение“…

  2. Добре прави ПодТеЛето, че следи тоа кенеф (вж. Жълтото!) и че оглася даже студенЦкити напрежения === не бива да ги оставя на тъмно да интриганЦват. (Къде отиде милиона за който продадоха Хонориса? А?)
    Иво, опитай се -и като не разбират от дума =ПОВТОРИ- да им подскажеш (па дори и с помощта на афторитетния ти хабилитиран архитектураджия Фьодор) къде архитектката е съчинила, проектирала и построила ГЛАВЕН ВХОД ЗА ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА ПЪРВА ДЕВИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ?
    Тия „изкуственяци“, особено Визуалните дето хич не им е там мястото посред Диамандиевия ФОЛКЛОР, са некомпетентни дотолкова, че ако съчинява Чаша требе да му подскажеш да сложи дръжката отВЪН, не отвътре!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина