АктуалноГласовеГрадътМнения

Шефът на полицията за откриването на ЕСК 2019: Пловдивчани трябва да се въоръжат с търпение, всички ще изживеем дискомфорт

Ще намерим подходящи алтернативни маршрути със затварянето на бул. „Цар Борис III Обединител”

Полиция, пожарна, НСО, СОБТ ще вникнат във всеки детайл по откриващото събитие

Иво Дернев

Пловдивчани трябва да се въоръжат с търпение, всички да изживеем този дискомфорт. Така директорът на полицията старши комисар Атанас Илков коментира бъдещия транспортен хаос със затварянето на бул. „Цар Борис III Обединител” покрай откриващото събитие на Пловдив- Европейска столица на културата 2019. Припомняме, че част от основната градска артерия ще бъде затворена близо месец заради изграждането на огромната стъпаловидна сцена.

Ще намерим подходящи алтернативни маршрути. От общината трябва да ни предложат организацията на движението, ние трябва да я съгласуваме. Следващата седмица имаме широка среща с всички институции във връзка с откриващото събитие. Полиция, пожарна, НСО, СОБТ, община ще огледат всеки детайл, допълни старши комисар Илков.

Днес той посрещна отличения за Полицай на годината 2018 младши автоконтрольор Стойчо Яковски. Той бе награден заради активността си в посока обучение по безопасност на движението, проведена в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. Яковски е униформеният, който спаси живота на 4-годишно дете, което си глътна езика по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив.

Горд към, че работя с такива служители. Те трябва да са пример за българската полиция, каза Атанас Илков по адрес на Стойчо Яковски.

Благодарен съм за високото отличие. То е плод на работата на целия екип. Благодарен съм и за това, че хората от ръководството са оценили, че дейността по превенцията е важна. Тя трябва да стане още по-насочена към децата и юношите, защото те са следващите водачи. Ефектът на превенцията не може да бъде видян, но е инвестиция в бъдещето, каза Яковски.

Спасяването на детето, глътнало си езика, той не пожела да коментира в детайл, тъй като, по думите му, случилото не трябва да се разглежда като сензация или нещо изключително. Ние сме обучени и продължаваме да се обучаваме. Във всекидневната си дейност помагаме постоянно. Това единично събитие не е нещо изключително. Сензационното й представяне омаловажава труда на всички полицаи, подчерта автоконтрольор Стойчо Яковски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ако не бяхте нагазили площада заради ремонта по идиотския проект на баба Пройкова, кулата можеше да я щръкнете там ида не мъчите цял Пловдив,

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина