АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияПод лупа

Шефът на ВиК: Несериозно е да се твърди, че Пловдив ще последва съдбата на Перник!

Изпращаме група да помага за ремонтите там

Водата на пловдивчани е чиста 98,5%

Несериозно е твърдението, че Пловдив ще последва съдбата на Перник. За това е категоричен директорът на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив Спартак Николов. Той коментира ситуацията с Водната криза по време на работна среща на Асоциацията по „В и К“, която се проведе при областният управител Дани Каназирева. Припомняме, че в сряда тя, в качеството си на председател на Асоциацията, събра експерти от Областната администрация, ръководството на  държавното дружество и кмета на район “Източен“ Иван Стоянов, за да обсъдят ситуацията със загубите на питейна вода в Столипиново.

(Спартак Николов на снимаката вляво)

Никой не знае колко вода изчезва в Столипиново?!

„Проблемите на Перник не са ни чужди. Ще помогнем“, коментира Спартак Николов.

От думите му стана ясно, че пловдивското В и К е в готовност следващата седмица да изпрати група за авариен ремонт, която да подпомага колегите си в Перник.

„В момента там работят екипи от В и К – Бургас, после ще пристигнат пловдивските, на място ще работят и колеги от Русе“, допълни Спартак Николов.

Директорът намекна, че твърденията за предстояща водна криза за пловдивчани са по-скоро политически и некоректни. По думите му внушенията, че Пловдив е на път да последва съдбата на Перник са „резултат на враждебно отношение на тези, които се опитват да го внушат“.

Спартак Николов подчерта още, че не всички дружества в страната имат тази възможност-да изпратят свои аварийни екипи на помощ в бедстващи населени места.

На срещата стана ясно, че пловдивчани пият не само евтина, но и качествена вода – 98,5% чиста. Водата на Пловдив отговаря на чистота 97 на 100 % по химически показатели и 99 % по биологически показатели, изтъкна Николов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Спартак Лъвов Николов още ли е във ВиК? Комунистическо отроче. Лъв Панайотов-първия кмет на Тракия, честен човек. Туй на кого се е метнало?

  2. Истината е, че в пловдивското ВиК е същата мърлящина като в Перник и навсякъде другаде. Заради река Марица,няма как да има режим. Това обаче, си има цена, която ще платим, и то с ДДС.

  3. Тихо.., че като ви знаем че сте същите крадци и измамници, да не дава Господ да ни “ спасявате“ после…!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина