АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Чешмичката на Ядрото не работи пак

Само няколко часа след поредния ремонт 

Ивелина Василева

Чешмичката в сърцето на Капана не работи и след поредния ремонт от страна на ОП „Градини и паркове“. От предприятието се похвалиха днес, че е монтиран нов скъпо струващ бутон за регулиране на водата. В момента той отказва да функционира и водата тече безспирно. Проблемите с чешмата до Ядрото в квартала са от месеци. Водата или денонощно блика и образува локва, или от нея и капка не капва, а минувачите се заблуждават и остават жадни в морните жеги.


Екипът ни направи клипче, което показва, че бутонът не работи, а видеото бе изпратено към един от инженерите на ВиК и шефът на ОП „Градини и паркове“  Стоян Алексиев. Те не могли да повярват, че се е задал отново проблем с най-ремонтираната чешма в града. Този път причината не е вандалска намеса, а обещанието е, че в понеделник отново ще бъде изпратен екип, който да провери проблема.


Собствениците на бизнес покрай чешмата разказват, че днес следобед са дошли майстори на ВиК, спрели са водата, монтирали са новия бутон, след това са пуснали водата и не могли да я спрат. Когато били попитани дали така ще оставят нещата, майсторите отговорили с вдигане на рамене, че им е наредено само да сложат новата част.

„Разхищава се вода. Не само, че не е добре за околната среда, ами и ние, пловдивчани плащаме тази вода“, коментират от Капана. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. ТО СИ ИМА СВЕТОВНИ СТАНДАРТИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧЕШМА ЗА ПИЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО РАЗПОЛОЖЕНИЕ:
    ЧУЧУРКАТА СОЧИ НАГОРЕ,
    бе сульо!
    Как точно се включва има множество варианти, като най-простият е със натискане на бутон (има и с електронни мошън детектори, но нейсе); обаче струята върви нагоре със предпазител да не би да я олигави Айшето.
    Така както я гледаме тая СКЪПОТИЯ тя е предназначена да си наливаме „бели менци със водица“, а не за . . . пиене.
    Нищо де, тая седмица вероятно ша мине Манго с гаечен ключ да я занесе за скрап. И пак нова „тема“ за дребнотемието на Иван Дернев Под Тепето (четохте ли за Панарета?)

  2. всичкото им такова, имитация от китай, стиропор, тел и милиони изписани левове за тераси и партаменти каза:

    на тотю пасмината, дет равивала града…калинкини гинки ни шибат и крадат всеки ден

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина