АктуалноГрадътЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Часовниковата кула на Сахат тепе вече не може да се продава

Общинарите гласуваха да стане публична общинска собственост

Не е ясно защо до сега не е била

Старата часовникова кула на Дановия хълм, която е дала и предишното име на тепето – Сахат тепе, вече официално ще има статут на публична общинска собственост. Решението бе гласувано на заседанието на Общински съвет в четвъртък.

От дългата преписка, приложена към точката става, ясно че процесът е влачен от 2009-а година. През последните няколко пъти циркулират писма по темата между: Общината – Министерство на културата – Областна администрация, от чиито бюрократичен език и входящи номера, така и не става ясно защо чак сега трябва да се случи актуването.

Няколковековната кула е паметник на културата от национален мащаб. По думите на кмета Иван Тотев тя винаги е била общинска собственост.

В коментар за  Под тепето той заяви, че до сега кулата не е имала собствен нотариален акт, а е била имот в рамките на хълма, за който Община Пловдив винаги се е грижела.

Хубавото в случая е, че това най-после се случва и актуването на кулата като публична общинска собственост само по себе си означава, че тя не може да бъде продавана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Пак некомпетентният кмет ни залива с нелогизми (за да не кажа глупости). След като кулата на часовника е част от целия обект Сахат тепе, който е общински, тя също е. Никога нищо не я е застрашавало. По-скоро, сега е странно защо правят това отделяне?! Да не би кметът, пардон брат му, да иска да си спретне там кръчма?! Докога ще спиш, Пловдив? Тотев ни взе на буксир и ще излапа, дари на другари и унищожи всичко.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина