АктуалноМненияНовиниПод ножа

Цецка Цачева подаде оставка, Борисов я прие

Според някои източници, предстои разговор и с Цветан Цветанов по казуса с апартамента

Министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка днес, а премиерът Бойко Борисов я прие. Това съобщи правителствената информационна служба. „Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството,“ се казва в съобщението.

Актът на Цачева е в отговор на критиките заради купения от нея апартамент в столичния кв.“Изток“, за който излезе информация, че е придобит на цени под пазарните. Това съобщи Би Ти Ви, а източници от правителството потвърдиха информацията пред „Дневник“.

Цачева е провела разговор с премиера Бойко Борисов и сама е изявила желание да напусне правителството. Срещата между двамата е била рано сутринта днес в премиерския кабинет.

Припомняме, че вчера от Брюксел, Борисов заяви, че когато се върне у нас ще събере колегите и „ще преценим, ако има такова нещо, ще си понесат последствията“.

Според някои източници, предстои разговор и с Цветан Цветанов по казуса с евтиния апартамент, той обаче е до сряда в САЩ на служебно посещение.

Вчера правосъдният министър сама сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор, за да бъдат извършени проверки за придобития от нея имот.

Фирмата, от която Цачева е купила апартамента си – „Артекс“, е продала апартаменти на цени под пазарните и на зам.-председателя и шеф на парламентарната група на ГЕРБ и на екскултурния министър Вежди Рашидов. Сделките са сключени през лятото на 2018 г.

Цачева беше председател на 43-то Народно събрание. На президентските избори през 2016 г. тя беше кандидатът на ГЕРБ за държавен глава, но на балотажа загуби от претендентът, подкрепен от левицата Румен Радев. Тогава се чуха критики към партията на Борисов, че не е заложила на добър претендент.

На изборите през 2017 г. Цецка Цачева все пак влезе в листата на ГЕРБ в Плевен, водена от Ивайло Московски, а Цачева беше втора. Впоследствие обаче Цачева не влезе в парламента, тъй като беше изместена след преференции. Борисов я компенсира с поста на правосъден министър.

Източник: Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Бушоня на ЦВ. Цв.

    Куртоазия от немай къде от Граждани за E*баване на Развитието на България (ГЕРБ).

    Айде бе, Цецко вдигни очи и погледни народя, ако можеш!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина