АктуалноБългарияЖивотЗабавлениеФотогалерия

Христо Стоичков събра един стадион хора в Тримонциум (ГАЛЕРИЯ)

Това е свято за мен място- в този хотел се жених през 1978г., каза Камата

Кършияка не го забравям, знам откъде съм тръгнал, подчерта най-великият български футболист

Иво Дернев

Тримонциум се оказа твърде тесен за Христо Стоичков. Множество, което може да конкурира публиката на всеки един мач от родното ни футболно първенство, напълни хотела като стадион за представянето на книгата на Модерния ляв-  „Христо Стоичков. Историята”. Ако опашката беше от по един човек, колоната щеше да стига до Централна поща. Феновете на Камата бяха запълнили всяко възможно свободно пространство в лобито на Тримонциум, за да вземат автограф от най-великия български футболист на ХХ в. , да се снимат и да разменят няколко приказки с него. Той полагаше параф със златен маркер, а до него блестеше оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г.

Щастлив съм, че след толкова много години съм тук, в едно свято място за мен. През 1978г. в този хотел се жених. От тук започна фактически моят път в кариерата ми, пътят с моето семейство, с моите деца. Сега съм радостен дядо вече. Така че спомените от този хотел са страхотни и затова избрахме именно това място за представянето на книгата днес, обясни пред журналисти Стоичков.

Любовта към футбола никога няма да свърши. Пловдив е футболен град. А Стоичков е част от целия спорт. В Пловдив много преди мен са били величията на българския спорт. Много хората, които са били мои идоли. Да не изброявам всички, но част от тях са Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Георги Славков, лека му пръст, Аян Садъков, лека му пръст, от който наследих фланелката с №8 в националния отбор. Марин Бакалов, Гошо Георгиев и моето цяло поколение от Марица- Пловдив, заедно с бате Огнян. Така че Пловдив е един град с много големи шампиони и любовта към спорта никога няма да свърши. Футболът си е футбол, но и другите спортове са допринесли за развитието на нашия град. Все пак аз се чувствам пловдивчанин. Макар, че съм играл в ЦСКА, знам откъде съм тръгнал, знам къде съм бил в Кършияка, знам къде съм играл по стадионите в Юрий Гагарин. Тези места не ги забравям. Така, че съм щастлив, че днес съм тук, каза още Стоичков. А на опашката за автограф бяха част от футболистите, които Камата изброи. Те чакаха заедно с другите фенове, чинно и нетърпеливо.

На въпрос дали България може да бъде домакин на световно първенство по футбол с другите Балкански страни, Камата отговори: „ Ти можеш да се кандидатираш, никой не ти забранява. Но дали ще те изберат е съвсем друго. Ако с трици маймуни можеш да гониш, можеш. Но ще бъде много трудно”.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина