АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Хиляди на обновения площад Централен привечер

В късния следобед и вечер е трудно да си намериш място за сядане

Новооткритият тихо площад Централен стана изключително популярен за пловдивчани веднага след свалянето на огражденията. След близо едногодишния ремонт, който на места все още продължава, пространството бе отворено за свободен достъп малко преди празника на Съединението и за броени дни се превърна в хит за минувачите, поне в по-прохладната част на денонощието.

Последните няколко вечери почти целия площад – както пространствата с археология, така и водните площи, а и всички други места за сядане да препълнени от посетители. Ремонтът обхвана целия форумен комплекс около Пощата и пловдивчани, и гости на града използват пейките навсякъде, а широките пространства се използват от деца за всякакъв вид игри.

Очаквано най-голям интерес предизвиква археологията на Западните пропилеи. Както самите артефакти, така и подредените терасовидно пейки изглежда се харесват от гражданите, които изпълват пространството до късно вечер.

В последните дни около обяд и ранния следобед посещаемостта е значително по-ниска поради решението на проектантите за повече сенчести места. Концентрацията на хора е около водните площи, като един от фонтаните се използва за игра и влизане сред водата от деца и големи. Все още пуста остава зоната с археология от южната и западната страна на Пощата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

16 коментари

  1. Не знам какво искате,при предишните управници повече неща ли се направиха,или може би сте забравили. Сега дървета ви трябват, все едно преди цялата главна в дървета беше. Идете в градината,той Тотев и нея я оправи, или сте забравили на какво мясаше,и какво е сега. Що всеки се отнася с негативно отношение? Зарадвайте се,че нещо се случва, каквото и да е за добро е. Сигурно и е откраднал нещичко,ама и е направил,а предишните само крадяха без да правят. Един даже и не краде, щото нямаше акъл как да го направи.

  2. Къде ги видяха тези 18 000 000 лева в този площад??!! Защо трябваше да чакаме 6 години за тази дупка??!! Това , което стъкмиха вътре ( доста разхвърляно и измислено е като изложение) , бутафорните зидове ( машинно изрязани камъни в мрежи?? + изкустевен зид ) , крайно нещастната подсветка вътре и допълнителните белосани колони, монтирани върху е бегла представа за нещата, които са екпозирани… иначе най- вече “ непловдивачните“ се впечталяват от новите неща в града, нямат си понятие хайваните

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина