АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

Херо Мустафа се разходи край мозайките в Епископската базилика

Американският посланик и кметът на Пловдив Здравко Димитров заедно обявиха, че музеят ще бъде открит на 2 –ри април в присъствието на премиера Бойко Борисов

Американският посланик Херо Мустафа се разходи за първи път в Епископската базилика и двамата заедно с кмета Здравко Димитров обявиха, че музеят ще бъде официално открит на 2-ри април в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Посланик Мустафа бе запозната в детайл с работата на обекта, мозайките и оставащите довършителни дейности до завършването на комплекса от президента на фондация Америка за България Нанси Шилър.

Освен разходка около мозайките и запазените артефакти, американският посланик направи и виртуална разходка из Епископската базилика на Филипопол във вида, в който е била тя при създаването си. Тя бе първият човек, който изпробва уникалното устройство, което позволява дигитална визуализация на обекта.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина