АктуалноГрадътКултураНовини

Ученици и студенти от Пловдив и Одрин с блестящ концерт за Деня на Републиката (ГАЛЕРИЯ)

Генералното консулство на Турция под тепетата даде официален прием в Градския дом на културата по повод националния празник на страната

Дипломатическото представителство на южната ни съседка в Града под тепетата и Негово Превъзходителство г-н Хюсеин Ергани – Генерален консул на Турция в Пловдив дадоха изискан официален прием по повод националния празник на страната. Деня на Републиката се отбелязва на 29 октомври, а тържеството бе снощи в Градския дом на културата „Борис Христов“.

Припомняме, че на този ден през 1923 година Мустафа Кемал Ататюрк обявява Турция за република. Всяка година на 29-ти октомври Турция празнува обявяването на републиката. Честванията включват официална правителствена церемония в Анкара, арт събития в Истанбул,  концерти и шоу с факли в Измир.

Вчера в Пловдив се състоя празничен концерт, организиран от Генералното консулство на Република Турция в града.

Ген. консул Ергани посрещна лично всеки един от стотиците гости, сред които бяха председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, заместник-областният управител Петър Петров, политици, бизнесмени, представители на академичната общнонст, културни дейци, почетни консули, журналисти, религиозни дейци и граждани.

В приветственото си слово г-н Ергани подчерта, че днес отношенията между двата братски народа са по-добри от всякога. Ген. консул отбеляза икономическите партньорства между държавите ни и по-специално инвестициите в производствени мощности край Пловдив.

Талантливите музиканти от НУМТИ „Добрин Петков“ и Държавната консерватория на Тракийския университет в Одрин, под диригентството на маестро Пламен Първанов и проф. Ахмет Хамди Зафер подариха на публиката  чудесен концерт с произведения на турски и български класици. А тя благодари от сърце за прекрасната вечер и невероятното изживяване на Генералния консул Хюсеин Ергани и целия екип на дипломатическата мисия.

Двамата диригенти получиха почетни плакети от името на Генералното консулство в Пловдив. Бяха поднесени цветя от името на кмета и областния управител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина