АктуалноГласовеГрадътИзбориИзпод тепетоМнения

Управление на малцинството

Кой и как ще отговори на кризата на доверие между избирателите и политическият елит в Пловдив?

И спечелилите, и загубилите само констатираха ниските резултати на представителност и толкова

Таня Грозданова

39,55 % и 28, 47%. Това е избирателната активност на първи и втори тур на току-що приключилите местни избори в Пловдив. Двете числа са по-скромни по своето изражение, спрямо вота през 2015-та, а повечето политически играчи под тепетата в голямата си част са същите лица отпреди 4 години.

По–малко от жителите на два района избраха новото ръководство на Града под тепетата

Къде трябва да бъде търсен тогава отговорът на въпроса „Защо пловдивчани имат все по-малко доверие на своите избраници?”

Дали във факта на изхабяването на участниците в изборния процес?

Дали в тлеещите в различен обем пожари във вътрешнопартиен план при всеки един?

Дали всъщност реалната електорална тежест на политическите играчи не е драстично различна от тази, плод на едноактните социологически сондажи, преимуществено излизащи само по време на предизборната кампания ?

Все въпроси, на които очевидно нито един „спечелил“ политик не е дал публични отговори след този вот.

Кой и как ще отговори на кризата на доверие между избирателите и политическият елит в Пловдив?

Тя видимо продължава да се задълбочава, според горе цитираните проценти. Но нежеланието за активни действия в обратна посока липсва. Или те са само козметични, в най-добрия случай. И спечелилите, и загубилите само констатираха ниските резултати на представителност и толкова.

В крайна сметка няма нарушение на закона и всъщност избраните кметове и общински съветници са легални представители на местната общност. Е, някои, предимно загубилите, си позволиха да нарекат броят на гласувалите „срамен“.

Изборите минаха! Българинът ще ги забрави след 3 дни…

Среща пред урните пак след 4 години.

Толкоз.

Пловдив с анти-рекордьор за областта по избирателна активност

Кампанията в слогани и снимки

Когато чинията стане рекламна площ

Кампанията за Пловдив в снимки

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Бойко яко изработи една лъжла, една болна за власт, пари и власт. Показа я на светло назначавайки я за областен. Поздравления за Бойко, умен е. Провдив вече знае и видя каква е тази жена. Сега тя ще разказва на Бойко как е била нещастна. Гопкият Владко. Да си смъркат заедно. Пловдив им го желае.

  2. „Заспал Муйко в СЛАМАТА“ данъкоплатци и гласоподаватели и БУДАЛИ напълно си заслужават каквото им беше натресено „отгоре“, от ПолитБюро на САРБ (Селянки за Американско Развитие на БГстан).
    От Режима БоБоТРИ.
    ЧЕТИРИ.
    Под 40% гласували, втори тур под 30%? Хак ни е!
    Не случайно в Града не останаха млади, грамотни, компетентни съселяни – всеки гледа да се спасява нанякъде даже преди да е научил ЕЗИЦИте – все някак ша са опра’им . . .

  3. Една равносметка: Колко са циганите под строй и купени като процент? Колко са администрацията и общинските служители? Равносметката показва, че и да гласуваш явно купения и корпоративен вот са факторите за печалба? Но такова демонстративно видео на посещение на кандидат кмет на ГЕРБ в Столипиново, обграден от мускулести цигани проправящи му път и евентуални му търговци на цигански гласове, Новия кмет крачки гордо с децата, дано не са го гледали това видео? Честито ГЕРБ но Тотев и Здравко са по един и същ отъпкан път който не е пътят на народа, нали др. Борисов, а чакаме лустросване, Голям смях.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина