АктуалноГласовеМненияПод ножа

Удоволствието да рушиш…

Вандали счупиха нов атракцион на Бунарджика   

Таня Грозданова

Само ден успяха да се порадват деца и родители на най-новия атракцион в реновиращата се част на парк Бунарджика. Няколко часа след монтиране на цветната площадка с топките в зоната с батутите, „съвестни граждани“ се насладиха на удоволствието да изкъртят част от съоръжението.

„Благодаря на „съвестните граждани“, които се постараха да изкъртят все още неоткрития атракцион на Бунарджика! Децата успяха да се по радват само ден..“, коментира районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов, който е натоварен с изпълнението на проекта за реконструкция.

Изкъртената топка е изработена от устойчив метал и е покрита с противоударна материя, според европейските изисквания за безопасност. Никак не е лека, уточни Стаменов пред репортер на Под тепето.

Той припомни, че зоната се води все още „строителна площадка“ и по принцип достъпът там е ограничен. Въпреки това мястото е особено притегателно за пловдивчани с подобренията, които привличат все повече посетители, но сред тях има и такива, които не идват, за да се наслаждават.

За целия хълм Бунарджик има готов проект за видеонаблюдение, също така в тъмните часове има дежурен патрул, тъй като дори все още е със статут на строителен обект, каза още райкметът. Тук говорим за малко гражданско самосъзнание.

Хората от квартала логично задават въпроса: „Дали е нормално до всяко новоизградено съоръжение да се слага охрана или просто е необходимо да си възпитаваме добре децата, за да не се получават такива безобразия?“

Удоволствието да рушиш си има медицинска психиатрична диагноза.

Един приятел казваше, че ако успеем да преобразуваме разрушителната сила на българина в работна енергия, то тунелът под Шипка ще бъде изкопан на ръка за един ден. И беше абсолютно прав!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

  1. Симеон не е прав да се отплесва по прекрасността на тази Хубавина – с което разговорът загрубява.
    Основното възражение е да не се БЕТОНИРАТ ТРЕВНИ ПЛОЩИ, със или без размазана „защита“.
    Второто възражение е за БЕЗУМНИТЕ РАЗНОСКИ.
    В Града прекалено много и често стават ЕДНИ РАБОТИ без законно утвърден градоРАЗстройствен ПЛАН.
    Коя част от кое изречение не ти е ясна, о, „Тонито“?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина