АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Търговците от подлеза на Тримонциум извоюваха отлагане на извеждането им от обектите

Двете предложения за премахване на магазините от подлеза на аптека Марица и Тримонциум бяха изтеглени на сесията днес

36 представители на търговци и работници в магазините, които се намират в подлеза до Тримонциум връчиха днес на сесия на Общинския съвет протестна декларация срещу готвеното решение да бъдат изведени от обектите.

Припомняме, че в дневния ред на сесията бяха включени две предложения на зам.- кмета Димитър Кацарски да се прекратят договорите за наем на тръговците в двете съоръжения–  това и на Малката Главна. В проекторешенията се казва, че местния парламент просто ще отмени предишните си решения за стартиране на процедури за отдаването им за срок от 5 години, които гласува през февруари т.г.

Извеждането на търговците от двата подлеза е по предложение на директора на ОП“Общински пазари“, но по устно разпореждане на кмета на града, става ясно от материалите за сесията.

Хората протестираха, че са разбрали от медиите, че ще трябва да освободят обектите си, с които изхранват семейства. Те искат да бъде запазен бизнеса им.

Въпреки, че преди началото на заседанието, когато декларацията бе връчена на председателя на Общинския съвет Савина Петкова, Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ предложи точките да отпаднат от  дневния ред, предложението ѝ не бе прието.

Когато се стигна до разглеждането им обаче, Савина Петкова даде 5-минутна почивка за консултации  между партийните групи, след което с пълно единодушие от 38 гласа бе определено, съдбата на търговците в подлезите да бъде гледана на следващо заседание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина