АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Три пловдивски номинации в конкурса Бар на годината на Бакхус

Фарго, Пощата и Джинджъртейл се борят за престижната награда

Три пловдивски заведения попаднаха в номинациите на първия конкурс Бар на годината, организиран от списание Бакхус. Фарго ще се бори за приза в категорията „Коктейл бар”, а Пощата и Джинджъртейл ще се конкурират взаимно в „Дебют на годината”. Днес от списанието обявиха номинациите, като читателите му могат да определят и Бар на читателите. Дали някое от пловдивските заведение ще се добере до награда ще се разбере на 30 март, когато на голямото събитие “Бар на годината Бакхус” в Sofia Event Center в столицата ще бъдат обявени победителите.

Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Специално събрано жури от доказани професионалисти в бранша, съвместно с екипа на Бакхус са изготвили критерии за оценяване и са номинирали широк списък от барове в страната, които ги покриват. Финалният списък се оформя от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 души бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и други хора, които са тясно свързани с бранша.

Като за първа година конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване. На 30 март ще бъдат избрани най-добрите барове в 4 категории: “Коктейл бар”, “Ресторант – бар”, “Дебют” и “Бар на читателите”. Всеки бар, който попада в списъка с номинации трябва да покрие до голяма степен всички критерии.

Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки, гостоприемство, отношение към клиента и постоянство в предлаганата услуга. Повечето барове спадат в основната категория “Коктейл бар”, категорията “Ресторант-бар” все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и “Бакхус” иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория “Дебют” се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. “Бар на читателите” е категория, в която глаусва широката публика онлайн. Може да гласувате за любимия си бар на сайта на събитието: bacchus.bg/top

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина