АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Транспортният проект на Пловдив спечелил награда от МРРБ  

Това обяви с гордост ръководителят на проекта

Инж. Борислав Кръстев: Стоя зад всяко свое действие! Подписах, защото видях работеща система, никой не ме е накарал. Мога да поема отговорност за подписите, които съм поставил!

Ръководителят на така наречения „Голям транспортен проект“ на Пловдив инж. Борислав Кръстев седна отляво на кмета Здравко Димитров на днешния брифинг след срещата с испанската фирма – изпълнител Индра.

Кръстев, който след „приключване“ на Транспортния проект, бе назначен за шеф на Водния, се опита да обясни как системата работи и затова е разписал. Като аргумент в своя полза той дори припомни отдавна позабравена награда, с която втрещи част от журналистите в Заседателната зала на общината.

По думите му проектът бил отличен в МРРБ, но не целия, а в частта за умните светофари и центъра за управление на трафика.

„Вярно, символична е, но все пак е признание за свършена работа“, коментира той.

Информацията за отличието все още е налична на страницата на община Пловдив.

При внимателен прочит става ясно, че наградата всъщност е за фирма „Телелинк“, не е нито заслуга на проекта, нито на неговия ръководител. Тя е връчена на дружеството в  категорията за най-добра иновация за мобилност за 2017 година. Освен това отличието е връчено в рамките на осмото издание на дигитално-технологичен форум Webit Festival, част от серията Global Webit.

Информация да награда на проекта от МРРБ никъде не се открива в Глобалната мрежа.

На журналистически въпрос „Не Ви ли е срам да седнете до кмета на тази пресконференция?“ инж. Кръстев заяви:

„Стоя зад всяко свое действие! Подписах, защото видях работеща система, никой не ме е накарал. Мога да поема отговорност за подписите, които съм поставил!“

Попитан за заплатата, която е взимал като ръководител на проекта, Кръстев първоначално обяви около 1600, а после средно около 1300 лева.

В същото време Борислав Кръстев не успя за формулира логично обяснение, защо 4 години, след като е подписал тези документи, системата не работи.

За сметка на това насочи обвинения към шофьорите на градски транспорт, които изключвали системата грешно и изреди още няколко групи проблеми, като: Дефектни крайни елементи, човешкият фактор, нуждата от актуализация на софтуерните маршрути и мудната комуникация с испанците от Индра.

Оказа се обаче, че фирмата поддържа екип от трима души, които ходят на работа в Центъра за трафик.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Защо мълчим, защо позволяваме на тази простащина да ни залива! Кой ги избра тези нагли лъжци! Колко още може да се опростачи тази нация, за да вижда своите управници в тези отрепки! Срам ме е от всеки гласувал за ГЕРБ и искам да му кажа, че е нагъл, прост лъжец – престъпник, като кретена Кръстев!

  2. Пловдив е ужасен. Отвратен от най-голямата лъжкиня изживяваща се като кметица и яростно бореща се за 120 милиона и един пинокио не знаеш за какво става въпрос барабар с 9 кмета жадни и алчни. Тези двамата здравка и здравко трябва да бъдат изгонени.

  3. Нагъл, по-нагъл, гербаджия … до един безочливи и некадърни. Обърнете внимание и на обяснението „никой не ме е карал“ – толкова му е акъла, да изтъква аргументи, които никой не е изискал от него, но явно усеща Хората какво си мислят. А че станахме за посмешище, като втори по големина град с неработеща транспортна система за XX милиона потънали в „правилните“ джобове, станахме. СРАМ герберасти, СРАМ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина